Internacional 13/10/2020

Trump dona negatiu, segons el seu metge, abans d'un míting: "Soc immune"

El president nord-americà crida a votar contra l'"esquerra radical" des de Florida

Ara
2 min
Trump en la seva intervenció al míting de Florida

BarcelonaTrump ha donat negatiu de coronavirus i ja no és contagiós. Així ho ha informat el seu metge a la Casa Blanca, Sean Conley, aquest dimarts de matinada justament abans que el president nord-americà participés en el seu primer míting des que va contreure el virus. A Florida i amb poques mascaretes, Trump ha cridat a votar contra l'"esquerra radical" encarnada per Joe Biden.

En un comunicat emès per la seva cap de premsa, el metge del president, Sean Conley, assegura que Trump ha donat "negatiu en dies consecutius", sense especificar quants dies, en unes proves ràpides que s'han complementat amb altres tests de laboratori.

"Ara diuen que soc immune", ha proclamat des de la tarima quan fa més de catorze dies que va donar positiu, i fins i tot ha promès "un gran petó" als seus seguidors. "Em sento tan poderós, entro aquí i faria petons a tothom, faria petons als nois i a les dones guapes, a tothom", ha dit, davant d'una multitud de seguidors, alguns dels quals edat avançada, que no guardaven les distàncies ni duien mascareta.

"Quan ets president, no pots tancar-te al soterrani", ha dit el magnat, que fa una setmana va abandonar l'hospital militar Walter Reed, i ha afegit que les restriccions per frenar l'expansió del virus "estan fent un mal molt gran a aquests estats demòcrates".

Malgrat que els contagis segueixen creixent en diversos estats i la pandèmia ha matat més de 215.000 persones als Estats Units, Trump ha reprès la campanya electoral amb un discurs que feia del covid-19 aigua passada. En un discurs de més d'una hora, Trump ha reprès els atacs al seu rival demòcrata, Joe Biden, que ha qualificat com "el pitjor candidat a president de la història". Ha defensat de nou la seva estratègia de "llei i ordre" davant de les protestes antiracials i ha insistit en denunciar un suposat frau electoral pel vot per correu.

Trump, que espera 100 milions de dosis de vacunes per a finals d'any, ha tret pit de la seva gestió del covid-19 assegurant que sota el seu mandat s'han salvat milions de vides en un país en què el virus s'ha cobrat ja 215.000 vides.

Amb tot, les enquestes dels últims dies mostren un avantatge de 10 punts per a Biden, que aquest dilluns també feia campanya a Ohio, un dels estats indecisos que semblava decantar-se per Trump en un principi però que ara torna a estar en joc. Des d'allà ha advertit del perill que suposaria per a l'Obamacare la confirmació al Tribunal Suprem de la jutge Amy Barrett, que ahir dilluns va iniciar la seva compareixença al Senat per ser confirmada.

stats