Internacional 14/04/2014

Els activistes pro-russos desafien l'ultimàtum de Kíev i prenen més edificis públics

Els manifestants es fan amb un altre ajuntament de l'est d'Ucraïna i exigeixen la lleialtat de totes les administracions de la regió

Efe
1 min
Enfrontaments a Horlivka, a l'est d'Ucraïna. AFP

DonetskEls activistes pro-russos han pres aquest dilluns un nou edifici governamental a la regió de Donetsk, l'Ajuntament de Zhdanovska, on els assaltants han hissat la bandera de l'autoproclamada República Popular de Donetsk.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els manifestants han desafiat l'ultimàtum del president d'Ucraïna, Alexandr Turxínov, que acabava a les 08.00h d'aquest matí de dilluns.

En l'assalt a Shanovska han participat una vintena de persones que no han hagut de fer ús de la força per accedir a l'immoble. Zhanovska es troba a 40 quilòmetres de la capital regional, Donetsk, i se suma a Gólovka, on els sublevats s'han fet amb el control de la seu del ministeri de l'Interior.

Crida a la lleialtat de totes les administracions de la regió

El líder de l'autoproclamada República Popular de Donetsk ha desafiat Turxínov i ha exigit aquest dilluns a totes les administracions locals d'aquesta regió que li jurin lleialtat, i ha demanat als seus seguidors pro-russos que prenguin el control de tots els organismes públics.

"Els alcaldes han de baixar al carrer amb tots els càrrecs públics i jurar lleialtat al poble de la República Popular de Donetsk", ha dit el dirigent pro-rus, Vladímir Makonovitx, en una reunió amb altres activistes en què s'ha convidat la premsa.

stats