Internacional 31/12/2020

Westminster aprova el pacte comercial amb la Unió Europea

El Partit Laborista també hi dona suport, mentre que l'independentisme escocès hi vota en contra

Q.a.
1 min
Westminster aprova el pacte comercial amb la Unió Europea

LondresEls Comuns han aprovat aquest dimecres el tractat comercial a què van arribar la nit de Nadal el Regne Unit i la Unió Europea, després de despatxar en quatre hores el debat sobre les 1.241 pàgines de l’acord. La qüestió que més ha consumit la vida dels britànics els últims quatre anys i mig ha passat davant els ulls dels legisladors sense temps per fer-ne un escrutini seriós.

Fins a 359 diputats conservadors i 162 laboristes hi han donat suport. En total, 521. En contra n'hi ha hagut 74, entre els quals, significativament, els 44 del Partit Nacional Escocès i els 8 del Partit Democràtic Unionista, d’Irlanda del Nord, que veu com, contràriament a les promeses del premier Boris Johnson, el nou tractat estableix controls i una frontera al mar d’Irlanda, entre la província i la Gran Bretanya.

A última hora de la nit, amb les mateixes presses i falta d’anàlisi, els lords han aprovat també el text, que la reina va sancionar a continuació. Al matí l’havien signat a Brussel·les els representants de les institucions comunitàries.

stats