Wikileaks
Internacional 14/12/2010

Wikileaks busca la transparència dels governs però les seves finances són opaques

S'obre un nou front contra Wikileaks per la opacitat de les seves finances que han crescut espectacularment de 38.000$ entre l'octubre del 2009 i el juliol del 2010 a més de 495.000$ els últims cinc mesos.

Marc Vidal
1 min
Bahnhof és l'empresa sueca que allotja els servidors de Wikileaks. Ocupa un antic búnquer.

BarcelonaUna fundació alemanya s'encarrega de gesionar la majoria de les donacions al portal Wikileaks. És Wau Holland Foundation, amb seu a Berlin, que assegura haver rebut 1,2 milions de dòlars des que va començar a acceptar diners per destinar-los a les desespeses del portal de Julian Assange l'octubre del 2009.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un una entrevista a Der Sipegel, el vice-president de la Fundació, Henrik Fulda, atribueix a les despeses de personal aquest espectacular augment de despesa. I és que Wikileaks ha començat a pagar nònimes tot i que encara manté el gruix de les seves operacions gràcies a un exèrcit de voluntaris arreu del món.

El portal de Wikileaks farà públic abans d'acabar l'any un informe sobre les seves finances que estava previst donar a conèixer a l'agost.

La falta de transparència hauria provocat ja alguns problemes interns que haurien provocat que alguns activistes haguessin marxat de Wikileaks.

stats