Xina
Internacional 28/09/2012

La Xina expulsa Bo Xilai del Partit Comunista i envia el seu cas a la justícia

Bo pot ser acusat de corrupció, abús de poder i relacions "inapropiades" amb dones. Fins l'escàndol era un dels polítics amb més possibilitats per ocupar un dels llocs a la cúpula de poder xinès

Agències
1 min
Bo Xilai la seva dona, l'advocada Gu Lailai, en una imatge d'arxiu. REUTERS

PequínEl Buró Polític del Partit Comunista xinès (PCX) ha decidit expulsar aquest divendres de la formació al defenestrat dirigent Bo Xilai i enviar el seu cas a la Justícia, segons ha informat l'agència oficial Xinhua.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Bo, ex cap del PCX a Xongqing, pot ser acusar de corrupció, abús de poder i relacions "inapropiades" amb dones, d'acord amb l'agència.

L'anunci arriba cinc dies després que el seu antic "número dos" i excap de la policia de Xongqing, Wang Lijun, fos condemnat a quinze anys de presí.

Wang va provocar el major escàndol de la política xina en dècades quan, el febrer, va intentar refugiar-se al Consulat dels Estats Units a Xengdu. Allà va denunciar la mala praxi de Bo i va vincular la seva dona, Gu Kailai, amb l'homicidi del britànic Neil Heywood el passat novembre, després d'haver encobert el crim durant tres mesos.

Després, Bo va ser destituït i suspès del Politburó i del Comitè Central del PCX, mentre que Gu va ser condemnada per l'homicidi de Heywood i Wang sentenciar per quatre càrrecs diferents.

Bo era un dels polítics amb major projecció a la Xina i comptava amb moltes possibilitats d'ocupar un dels llocs al Comitè Permanent del Partit –la cúpula de poder xinès– que serà renovat en el XVIII Congrés que començarà el proper 8 de novembre.

stats