Xina
Internacional 09/08/2012

La Xina jutja aquest dijous la dona del líder polític defenestrat per corrupció

El país asiàtic viu un dels judicis del segle: Gu Kailai, casada amb Bo Xilai, està acusada d'assassinar un britànic

Carme Riera Sanfeliu
1 min
1. Un guarda de seguretat vigila l'accés al tribunal que avui jutjarà la dona del defenestrat polític Bo Xilai.2. Gu Kailai.

BarcelonaLa Xina viu des d'aquest dijous un dels judicis del segle. La dona del defenestrat líder Bo Xilai s'enfronta a pena de mort o cadena perpètua per l'assassinat d'un empresari britànic. El veredicte culpable es dóna per fet.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El règim comunista xinès espera tancar un dels majors escàndols polítics viscuts al país en dècades. Gu Kailai, la dona del destituït líder comunista Bo Xilai, està acusada d'haver assassinat un amic de la família que va acabar enfrontat amb l'acusada i el seu fill per un "conflicte econòmic".

La vista serà a porta tancada, l'equip defensor de Gu va ser escollit per l'estat, la premsa no tindrà accés al procés i només s'ha autoritzat la presència de dos diplomàtics britànics en funcions consulars. Segons els experts, el judici durarà un o com a molt dos dies, i la sentència de culpabilitat està pràcticament escrita: "els fets són irrefutables", deia l'agència estatal de notícies Xinhua sobre el cas.

El gran dubte és quina serà la pena imposada. Malgrat que l'assassinat és un dels delictes que pot ser castigat amb la pena capital segons el codi penal xinès, els analistes descarten que el procés acabi amb l'execució d'una advocada de renom i dona d'un dels polítics més en alça al país fins que va ser destituït.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats