Espanya deixa de cantar en espanyol a Eurovisió

El tema 'Say yay!', íntegrament en anglès, de Barei, va ser l'escollit a la gala emesa aquest dilluns per TVE

Barei, una madrilenya de 33 anys, serà la representant espanyola al festival d'Eurovisió d'enguany, que se celebrarà a Estocolm el dia 14 de maig. Televisió Espanyola  la va escollir aquest dilluns a la nit  en una gala en què aquesta cantant i compositora, poc coneguda, malgrat que ja fa 16 anys que es dedica a la música i que té dos discos al mercat, competia amb cinc intèrprets més per aconseguir un lloc al certamen.

El tema que Barei –nom artístic de Bárbara Reyzábal– interpretarà al festival es titula 'Say yay!', i la lletra és íntegrament en anglès –tret d'un petit fragment que canta el cor–, un fet del tot inèdit, ja que fins ara TVE sempre havia apostat per cançons escrites, com a mínim parcialment, en castellà. De fet, fa unes setmanes el diari 'Abc'  va revelar que la cadena pública havia demanat als seus sis precandidats que incloguessin algun fragment en aquesta llengua al seu tema. Segons precisa aquest dimarts el mateix diari, Barei va accedir a aquesta petició incloent a la cançó "19 paraules en espanyol interpretades pel cor".

Segons TVE, 'Say yay!', una composició de la mateixa Barei juntament amb Rubén Villanueva i Víctor Púa, és "un 'up tempo' en anglès amb tendència 'soul' que fa moure per dins i per fora, i amb un so i producció molt actuals". "És un tema enèrgic, amb força i emotiu, amb un concepte amb el qual tots ens podem sentir identificats en la nostra lluita diària i la nostra capacitat de salvar obstacles amb esforç", explica la cantant.

En la gala d'aquest dilluns –en què Barei competia amb Xuso Jones, Salvador Beltrán, Maverick, María Isabel i Electric Nana–, la cantant madrilenya va ser la candidata més votada pel públic –que li va donar 48 vots– i pel jurat de plató –amb 36–, mentre que el jurat internacional, format per representants d'altres països que participaran a Eurovisió, la va deixar en segon lloc, amb 30 punts. Segons el reglament de la gala, la valoració del públic tenia un pes del 40% en la puntuació final, i els altres dos jurats hi aportaven un altre 30%.

L'any passat, la representant espanyola a Eurovisió va ser Edurne, que  va acabar en la 21a posició amb només 15 punts.

Més continguts de