Premsa

'¡Hola!' demana la retirada d'un número de 'Mongolia' que en parodiava el logotip

La revista satírica ho considera un atac a la llibertat d'expressió

La revista humorística 'Mongolia' ha rebut un burofax d'un bufet que s'identifica com a advocats del setmanari '¡Hola!' en el qual se'ls exigeix la retirada en 72 hores dels quioscos del seu número 19, on es feia una paròdia a la portada d'aquesta publicació del cor. En concret, es veia un fotomuntatge de la infanta Cristina entre reixes, amb la capçalera on es podia llegir "MongHola!" en dues línies, de manera que recordava a la revista de paper 'couché'.

Els responsables de 'Mongolia' s'han mostrat sorpresos de la reacció (i de la tardança a l'hora de fer-ho): "Després de prop de 20 dies en distribució i quioscos, la revista '¡Hola!' s'adona que la nostra publicació, amb una tirada de 40.000 exemplars, amb la que comparteix punts de venda i distribuïdos i que molts dels seus periodistes han ressenyat la portada, li ha copiat suposadament el logo", explicaven a la seva web. La revista ja ha presentat el seu número 20. En tot cas, el burofax demana que es destrueixi l'estoc de revistes existent (i també que es comuniqui quines vendes ha tingut aquell número).

El mensual humorístic ha explicat que Gonzalo Boye, editor i advocat de la capçalera, està preparant la resposta. "[És un] atac manifest a la nostra llibertat d'expressió", explica la publicació, que insta a fer una campanya a les xarxes socials amb el hashtag #HolaquierecerrarMongolia.

Més continguts de