Vaga a TV3 i Catalunya Ràdio per Sant Jordi

Les aturades s'han convocat coincidint amb els informatius i el partit del Barça

Els comitès d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han convocat dues aturades parcials per al dia de Sant Jordi, que afectaran l'emissió dels 'Telenotícies' del migdia i del vespre, el 'Catalunya migdia' de Catalunya Ràdio i la transmissió del partit de Lliga entre el Barça i l'Sporting de Gijón.

La primera aturada començarà a les 14.00 –moment en què arrenca l'informatiu radiofònic– i s'acabarà a les 15.30 –coincidint amb el final del 'Telenotícies migdia'–, mentre que la segona franja de vaga anirà de les 20.30 –l'hora prevista per a l'inici del partit al Camp Nou– a les 21.30, mitja hora després de l'inici del 'TN'.

L'assemblea de treballadors de TV3 ja havia instat el comitè, el 30 de març, a convocar aturades coincidint amb la diada de Sant Jordi per protestar contra la negativa de la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de  retirar la petició de set anys de presó contra un empleat de la televisió pública que l'any 2012 va filtrar, presumptament, documents confidencials amb informació sobre els sous de tota la plantilla.

A banda de les aturades convocades ja formalment per al dia de Sant Jordi, els comitès d'empresa han "preavisat" vagues també per als dimarts 26 d'abril i 3 de maig. En el primer cas serien de 14.30 a 15.30 i de 20.00 a 21.00, i en el segon de 14.30 a 15.30 i de 20.30 a 22.00. Això afectaria, per tant, el 'Telenotícies migdia' i les transmissions de l'anada i la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions.

Divendres vinent, durant la sessió de la comissió de control parlamentari als mitjans de la CCMA, els treballadors tenen previst lliurar als directius de la Corporació les firmes de suport al treballador que han recollit durant les últimes setmanes.