Mèdia 28/07/2017

Adeu al 'Tria33'

El programa cultural s'emet aquest divendres per última vegada i no tornarà la temporada que ve

Ara
2 min
Els presentadors de 'Tria33'

BarcelonaEl programa cultural del canal 33 'Tria33' s'acomiada aquest divendres dels espectadors després de dos anys en antena. L'espai, estrenat el 25 de maig del 2015, no formarà part de la graella durant la temporada que ve, com a mínim amb el format actual, segons han confirmat a l'ARA fonts de TV3. La intenció és substituir aquest espai per un altre de temàtica cultural, que tant podria ser una evolució del 'Tria33' –i, per tant, podria mantenir el mateix nom– com un programa totalment nou. La cadena encara hi està treballant i no ha pres una decisió definitiva.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El 'Tria33' es fa, parcialment, a través de productores associades, i TV3 ja va anunciar fa mesos que aquests contractes no es renovarien al final d'aquesta temporada. Tot i així no es descarta que els presentadors del programa (o, com a mínim, alguns) puguin continuar vinculats en el nou projecte que s'estrenarà després de l'estiu.

'Tria33' va néixer com una nova aposta del 33 per englobar tots els continguts culturals en un únic programa, amb presentadors especialitzats en diversos àmbits. En una primera etapa, l'espai es dividia en dos blocs cada dia, el primer de 8 minuts, a les 22.00 h, i el segon d'un quart d'hora a les 23.30 h, després de la principal oferta de 'prime time' del 33.

En començar aquesta temporada, però, el segon bloc del programa va desaparèixer, i es va mantenir només el de les 22.00 h, amb una durada una mica més llarga, d'entre 10 i 12 minuts. Al gener, el format va experimentar un nou canvi, ja que es va especialitzar temàticament, de manera que cada dia de la setmana es dedicava a una disciplina artística. Des de llavors, a més, el programa va passar a tenir una reemissió per TV3, de matinada.

La proposta, però, no ha acabat de funcionar, i aquesta temporada el programa s'ha quedat per sota de l'1% de quota de pantalla, amb uns 20.000 espectadors diaris de mitjana, aproximadament.

stats