Mèdia 16/01/2018

Així va ser el polèmic i inesperat final de 'Merlí'

Anàlisi, amb espòilers, de l'últim capítol de la sèrie de TV3

Albert Castellví
2 min
Així va ser el polèmic i inesperat final de 'Merlí'

Barcelona[Atenció, aquest article conté espòilers del final de 'Merlí']

Semblava que el gran dubte que quedava per resoldre és en què desembocaria el triangle amorós entre el Tània, el Pol i el Bruno, però aquest no va ser l'element central de l'últim capítol de 'Merlí'. De forma totalment imprevisible, i quan encara feia pocs minuts que havia començat l'episodi, tots els seguidors de la sèrie es van quedar amb la boca oberta davant l'inesperat gir que van prendre els esdeveniments.

L'icònic professor de filosofia interpretat per Francesc Orella, a qui els peripatètics acabaven de nomenar "mestre filòsof d'honor" coincidint amb l'últim dia de classe a l'institut Àngel Guimerà, quedava inconscient sobre la seva taula. Un vessament cerebral. Les poques esperances del seu fill, els seus alumnes, la Gina –que no va ser a temps de revelar-li que estava embarassada d'ell– i dels milers d'espectadors de la sèrie se'n van anar en orris només uns minuts després. "El senyor Bergeron ha entrat en parada. No hem aconseguit reanimar-lo", va dir la infermera als familiars. La incredulitat es va apoderar de tothom, a un costat i l'altre de la pantalla.

En aquell moment, a Twitter, més d'un estava convençut que tot plegat seria un somni, una broma, i que el Merlí acabaria tornant a la vida.

Però no era un somni. Aquesta va ser la gran sorpresa que tenia preparada el creador i guionista de la sèrie, Hèctor Lozano, per al capítol final, però no va ser l'única. Aviat la tristesa va deixar pas a l'esperança, amb un salt temporal que va situar els peripatètics set anys endavant en el temps. I, esclar, enmig d'una festa.

Va ser així com els espectadors van poder saber quin havia estat el desenllaç de la relació entre el Bruno, el Pol i la Tània: els dos nois havien acabat junts, i ella, finalment, s'havia aparellat amb el Marc, de qui esperava el seu primer fill. El Pol, per cert, s'ha convertit en professor de filosofia, i des del primer moment deixa clar que serà un bon deixeble del seu mestre: "Em dic Pol i vull que la filosofia us faci trempar", és el primer que diu als seus nous alumnes.

El vídeo de les colònies que els peripatètics i el Merlí havien compartit durant els seus últims dies a l'institut i el retorn a les aules de l'Àngel Guimerà van servir per posar un punt final nostàlgic a la sèrie.

Va ser, doncs, un últim capítol en forma d'epíleg, més que no pas un final de temporada. De fet, la major part de les trames ja havien quedat concloses la setmana passada, durant les colònies, que havien convertit aquell episodi gairebé en un especial que perfectament hauria pogut servir de comiat.

Però va satisfer els espectadors, aquest tancament? A Twitter s'hi van poder llegir opinions per a tots els gustos, i de fet diversos usuaris ni tan sols tenien clar si els havia agradat molt o no els havia agradat gens.

També n'hi havia, però, que ho tenien clar, en un sentit o en un altre.

Hores després del final del capítol, l'Ara.cat ha obert una enquesta perquè els lectors puguin opinar si els va agradar o no el comiat de 'Merlí'.

stats