Videojocs
Mèdia 03/03/2017

Altra vegada cap per avall

Joan-Albert Ros
2 min

Després d'haver fet les delícies dels jugadors de PS Vita amb un dels millors i més originals títols del catàleg de la portàtil i haver-se guanyat una remasterització a PS4, Gravity Rush estrena entrega a la consola domèstica de nova generació de Sony. La noia misteriosa capaç de caure en qualsevol direcció gràcies als poders del seu gat màgic segueix combatent els Navi, una estranya raça de monstres sorgits de les tempestes gravitatòries que assoten la ciutat aèria de Hekseville.

Engolida per un remolí, Kat ha arribat a Banga, un assentament miner flotant. De nou amnèsica, famolenca i desposseïda dels seus poders de transmutadora, haurà de treballar per guanyar-se les garrofes. Alhora investigarà clandestinament el fenomen de les perilloses turbulències que amenacen els habitants del poblet que l’ha acollida, buscarà la seva mascota i mirarà de recordar el passat.

Vertigen rotatori agut

La jugabilitat ha estat amanida amb noves possibilitats de flotació, vol, lliscament i control de la gravetat: l'estil lunar catapulta, teletransporta o eleva Kat a grans alçades i augmenta la velocitat dels seus cops, mentre que l'estil Júpiter li permet de propulsar objectes i utilitzar-los de forma ofensiva. Certes missions secundàries resulten prescindibles i alguns aspectes del combat es fan repetitius a la llarga, però el joc sorprèn amb girs de la trama inesperats i manté un ritme prou elevat.

La riquesa de l’apartat gràfic –amb una estètica cel shading a mig camí entre la bande dessinée fantàstica i l’anime d’aventures–, la bellesa del disseny d'escenaris (fabulosos per una amplitud i verticalitat notables que els fan explorables en totes les direccions) i una banda sonora simfònica grandiloqüent que emfasitza els passatges més intensos converteixen aquesta aventura d'acció i rol en un dels llançaments més interessants de principis d’any. Un dels plats forts del catàleg de PlayStation 4 aquesta temporada.

stats