Mèdia 15/09/2015

Ana Blanco compleix 25 anys presentant el 'Telediario'

Va debutar el 15 de setembre del 1990 en l'edició dels caps de setmana

Ara
1 min

BarcelonaAna Blanco, sens dubte el rostre més popular dels 'Telediarios' de Televisió Espanyola, compleix aquest dimarts 25 anys informant de l'actualitat. La periodista basca va conduir per primera vegada l'informatiu de La 1 el 15 de setembre del 1990, i aquest dimarts, just un quart de segle més tard, la cadena pública l'ha felicitat per aquest aniversari i ha distribuït, a través de Twitter, el vídeo d'aquell primer 'Telediario fin de semana' que Blanco va presentar al constat de Francine Gálvez.

Al llarg d'aquest temps, Blanco, que va debutar amb 29 anys i ara en té 54, no ha deixat mai de presentar el 'Telediario', i ha passat per totes les edicions: després d'abandonar els caps de setmana es va fer càrrec del del migdia, i des de fa dos anys condueix el de la nit. La seva tasca li ha permès guanyar diversos reconeixements, entre els quals destaquen cinc premis de l'Acadèmia de Televisió, una Antena de Oro i dos TP de Oro a la millor presentadora d'informatius.

Curiosament, les noces de plata de Blanco com a presentadora del 'Telediario' es van complir només un dia després que TVE fes pública la seva planificació per cobrir les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 27, de la qual ella ha quedat al marge, en una decisió que ha aixecat certa polèmica. Blanco, habitual fins ara en la majoria de cites electorals, ja havia quedat fora del desplegament de TVE per a les municipals del maig.

stats