Mèdia 03/06/2014

Apple renova els sistemes operatius per a ordinadors i mòbils

Joan Callarissa
1 min

BarcelonaEn la seva conferència anual per a desenvolupadors a San Francisco, Apple va presentar ahir una nova versió del seu sistema operatiu OS, per a ordinadors. Aquesta nova versió de l’OS X, anomenada Yosemite, fa un canvi visual, amb menús foscos i una iconografia plana. També renova la seva eina de recerca Spotlight, que suma la Wikipedia i els mapes com a fonts d’informació, cosa que suposa un nou mètode per evitar l’entrada a Google. La companyia també va presentar iCloud Drive, un servei per emmagatzemar arxius i carpetes, i permetre la sincronització entre diversos dispositius. Segons Apple, Yosemite també té una versió de Safari més ràpida.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La companyia va presentar, a més, Continuity, una funció que permet sincronitzar l’estat de l’equip entre OS X i iOS. És a dir, el contingut que s’està veient en un dispositiu apareix en l’altre si l’usuari ho desitja.

Pel que fa al seu sistema operatiu per a dispositius mòbils, Tim Cook -conseller delegat d’Apple- va confirmar que hi ha 800 milions d’equips amb iOS, que ha sumat 130 milions d’usuaris l’últim any. Aquesta actualització suma notificacions interactives, que es poden respondre des de la mateixa notificació a la part superior de la pantalla. També permet un accés ràpid als contactes favorits amb la doble pressió del botó d’inici, que mostra les aplicacions actives.

Cook va fer, tot just començar, un repàs d’algunes de les dades més rellevants de l’empresa. Els 80 milions d’usuaris de Mac, la meitat usant OS X Mavericks, van emportar-se tot l’èmfasi. Aquestes novetats estan disponibles, de moment, només per a desenvolupadors i, a l’hivern, per a tothom.

stats