Mèdia 21/11/2014

TVE prescindeix d’Oriol Nolis per als ‘Telediarios’ del cap de setmana

Ara
2 min
Oriol Nolis / TVE

BarcelonaEl periodista Oriol Nolis deixarà de presentar els Telediarios del cap de setmana de TVE, segons va confirmar ell mateix ahir al seu compte de Twitter. La decisió la va prendre dimarts el nou cap d’informatius de la cadena, José Antonio Álvarez Gundín, i comportarà també el relleu d’Ana Marta Ersoch com a editora de l’informatiu del cap de setmana. Ersoch s’havia mostrat crítica amb la línia informativa imposada per cobrir el 9-N i el mateix Nolis no l’havia seguit al peu de la lletra en el Telediario del dia 9. El consell d’informatius de TVE, de fet, va criticar en una nota la “manipulació” que s’havia produït en l’informatiu de l’endemà de la consulta, dia 10.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El probable substitut de tots dos és Pedro Carreño (Madrid, 1965), que fins ara coordinava el canal 24 Horas, en què també dirigeix i presenta La tarde en 24 horas. Abans havia dirigit Radio 5, l’emissora de notícies de Ràdio Nacional d’Espanya. S’espera que imminentment s’anunciï la seva designació com a editor i també presentador del noticiari dels caps de setmana. L’informatiu compta també amb la conducció de Raquel Martínez.

Des que el PP va assumir el control de RTVE l’ens públic ha canviat fins a cinc vegades el càrrec d’editor dels Telediarios del cap de setmana. Actualment La 1 ocupa la tercera plaça entre les preferències dels espanyols. Quan Julio Somoano, l’anterior director d’informatius, va assumir el càrrec, fa dos anys, el canal era líder. En aquest període els Telediarios han passat d’aconseguir un 14,7% de quota de pantalla a Espanya a quedar-se en un 12,9%, mentre pujaven els percentatges de la competència: Telecinco, Antena 3, Cuatro i La Sexta.

stats