Llengua

L'Ajuntament de Barcelona fa marxa enrere i permetrà la instal·lació del quiosc mòbil dels editors de revistes en català al Born

El consistori argumenta que l'activitat de l'associació "no és d'interès general"

2 min
La Revisteria de l'APPEC

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha revisat el permís que inicialment havia denegat a l'associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) per instal·lar la Revisteria –una caravana de revistes que viatja per tot Catalunya– al Born i, finalment, l'activitat es podrà dur a terme. L'APPEC havia denunciat a través de X que el consistori no havia concedit el permís al·legant que l'activitat "no té vinculació amb el territori". Segons recull l'ACN, fonts municipals han confirmat que s'ha revisat d'ofici la decisió i finalment s'autoritzarà el quiosc itinerant.

La publicació de l'APPEC a X incloïa la resposta de l'Ajuntament a la instància presentada per l'associació. Entre altres coses, el consistori argumentava que limita al màxim l'ús de l'espai públic per part d'activitats "que no siguin d'interès general". "En relació amb la possibilitat de disposar d'un espai per realitzar una ocupació de caravana per a venda de revistes, s'informa que no es pot concedir aquest tipus de reserves per tractar-se d'una activitat sense històric al districte, sense vinculació territorial, que no ve avalada per cap àrea o sector de l'Ajuntament de Barcelona", afegia.

El document també especificava que l'associació pot presentar un recurs a la decisió de l'Ajuntament en el termini d'un mes des de la recepció de la resposta.

Abans que l'Ajuntament de Barcelona decidís fer marxa enrere el president de l'APPEC, Germà Capdevila, havia criticat durament la posició del consistori. "Desenes de pobles i ciutats de Catalunya han rebut la Revisteria de l'APPEC amb els braços oberts. L'Ajuntament de Barcelona, en canvi, prefereix les desfilades de Louis Vuitton", ha dit a X. També s'ha mostrat indignat l'escriptor Màrius Serra. "Volta al món i torna al Born! Quina ment preclara de la casa consistorial ha considerat que la premsa en català 'no té vinculació al territori'? De quin territori parlen? De Distrito Distinto? Alguns encara viuen als anys Vuitonta. Per això lloguen el Parc Güell a l'amic Louis", ha expressat també a X.

L'APPEC, fundada el 1983, és una entitat sense ànim de lucre que agrupa els editors de revistes en català d’informació general i especialitzada que tenen una distribució i difusió dins l’àmbit català. Actualment té més 230 revistes i mitjans associats.

stats