Mèdia 04/03/2016

Basté esclata contra Margallo per haver acusat els mitjans catalans d'aixecar un "mur de silenci"

El presentador acusa el ministre de mentider i llegeix per antena alguns dels correus del seu equip declinant propostes d'entrevistes

Ara
2 min

BarcelonaEl ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, va dir aquest dijous, en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya, que els mitjans catalans havien aixecat "un mur de silenci" per impedir que els representants del govern espanyol poguessin defensar a Catalunya els seus posicionaments polítics. "Quan veus una escletxa l'has d'aprofitar, per difícil que sigui", va assegurar el ministre, en referència a la seva participació al cara a cara amb Oriol Junqueras organitzat per 8TV dies abans de les eleccions del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquestes paraules han indignat el presentador d''El món a RAC1', Jordi Basté, que aquest divendres ha esclatat contra Margallo, a qui ha acusat de "mentider". "Com té els pebrots de dir 'muro de silencio'? Tots els mitjans de comunicació catalans han volgut fer entrevistes perquè puguin venir a explicar-se aquí! Com tens la barra de dir això!", ha exclamat Basté, i ha afegit: "El 'muro de silencio' l'has aixecat tu, que no has volgut parlar!".

Tot seguit, Basté ha demostrat amb proves que des del seu programa s'ha convidat reiteradament el ministre per fer-li entrevistes que des del ministeri s'han rebutjat, per motius diversos. El presentador ha llegit part dels correus electrònics que els productors d''El món a RAC1' han intercanviat amb l'equip de premsa de Margallo des de l'abril del 2013. "En aquesta ocasió serà impossible atendre-us", "viatja molt sovint i en el poc temps que passa al ministeri té molt pocs forats lliures", "esperem que passi la cimera" o "us tenim presents" són algunes de les respostes que el programa va rebre a les seves peticions.

Segons Basté, l'equip va dir "prou" el novembre passat, quan van rebre una nova negativa després de dos anys i mig d'insistir, durant els quals, assegura, van enviar de manera infructuosa "25 mails" al ministeri, a banda de les trucades de telèfon. "Margallo, qui cony ha posat el mur de silenci?", ha acabat exclamant el periodista.

stats