Mèdia 10/07/2015

Benicio del Toro és el 'Rar' d'aquest diumenge

El enllaços a partir de l'actor porto-riqueny porten el suplement a aprofundir en la seva nova aventura cinematogràfica, a les ordres del director Fernando León de Aranoa, i a entrevistar Rebeca, cantant del 'hit' dels anys 90 'Duro de pelar' i, sorprenentment, cosina catalana del Benicio

Ara
2 min
rar

BarcelonaA la cerimònia de lliurament del premi Donostia, guardó que li van atorgar l'any passat, Benicio del Toro va explicar una petita història. La primera vegada que va assistir al Festival de Sant Sebastià, una nit estava sopant en un restaurant de la ciutat i a la paret, al costat seu, hi havia una foto d'uns pescadors en un vaixell. Un d'ells estava com desmaiat, potser ferit. La foto el va intrigar i va demanar a la cambrera si sabia què li passava al pescador. La cambrera va mirar la foto i li va dir: "L'esforç". I continuava el Benicio: "Ara miro aquest premi tan important i em pregunto: 'I això?'. I em responc a mi mateix: 'L'esforç'". La sala li va respondre amb un gran aplaudiment.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Esforç. Això és el que ha marcat aquest porto-riqueny durant els gairebé 30 anys que fa que és al cinema. Un temps en què ha aportat el seu segell inconfusible i el seu físic rotund a personatges com el Che Guevara de 'Che, el argentino' o Javier Rodríguez, aquell policia de la frontera mexicana que intentava no caure en la temptació de la corrupció en la trepidant 'Traffic'.

El Rar d'aquest diumenge es desplega per oferir als lectors algunes de les connexions que conformen la galàxia Del Toro. Començant per les més locals: Rebeca, la cantant de 'Duro de pelar', és la seva cosina segona –el pare de la seva mare era germà de l'avi del Benicio–, ens parla de la seva família i d'en quin punt es troba la seva carrera professional. Després vénen alguns enllaços de més cinematogràfics: el 28 d'agost s'estrena 'A perfect day' ('Un día perfecto'), l'última pel·lícula de Benicio del Toro, rodada a les ordres del cineasta Fernando León de Aranoa, a qui el suplement també entrevista. Aquest director madrileny va començar fent guions per a l''Un, dos, tres', l'excusa perfecta perquè el 'Rar' se submergeixi en un mar de records i rescati de la memòria concursos mítics de la televisió catalana com ara 'Amor a primera vista', 'Blanc o negre' o 'Tres pics i repicó'.

stats