Mèdia 30/04/2018

Betevé anuncia una internalització de treballadors qualificada d'"insuficient" pel Comitè

El sindicat no dona per tancat el conflicte i vol que s'assumeixi el total de la plantilla afectada

Ara
2 min
La seu de Betevé

BarcelonaA partir de l'1 de maig, Betevé assumirà com a propis part dels treballadors que tenia subcontractats a través de BCN Audiovisual, propietat de Lavinia, i que només prestaven serveis a la cadena de televisió. Al desembre de 2017 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar la raó als set treballadors que van denunciar l'empresa. Tot i l'anunci de l'empresa, els treballadors consideren la mesura insuficient.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sentència del Tribunal reconeixia que en aquests set casos s'estava produint una "cessió il·legal" de treballadors i obligava ICB (l'empresa que gestiona els mitjans públics de Barcelona) a incorporar-los de manera immediata i en les condicions de salari, categoria i nivell salarial que l'Ajuntament de Barcelona (propietari del 100% d'ICB) aplica a la resta de treballadors de Betevé.

Segons ha informat Betevé, l'Ajuntament, a través de la comissió de Govern, ha acordat que el personal fins ara contractat per BCN Audiovisual s'incorpori a ICB com a personal indefinit no fix. L'obtenció d'una plaça fixa està condicionada a la superació d'un procés de selecció que es posaria en marxa un cop es publiqués una oferta pública. A més, l'equip de govern també va acordar que ICB assumeixi la gestió directa de la producció de continguts i programes informatius, a més dels serveis tècnics de Betevé, que històricament han estat externalitzats.

Per la seva banda, el Comitè de Treballadors assegura que aquest pas no dona resposta a totes les seves demandes, ja que només s'internalitzen 173 treballadors, vinculats a serveis tècnics i informatius. D'aquesta manera, la mesura deixa fora una quarantena d'empleats de programes i de districtes. "Creiem que aquesta no és la manera de posar fi a la situació de cessió il·legal de treballadors i la precarització dels contractes", asseguren. A més, remarquen que no donen per tancat el procés judicial perquè "ni s'internalitza la totalitat de la plantilla ni es milloren les condicions dels treballadors".

stats