Atac informàtic
Mèdia 14/04/2011

Desarticulada una banda de 'hackers' que havia atacat 2,5 milions d'ordinadors

Es calcula que els delinqüents han robat un total de 69 milions d'euros durant 10 anys. Els 'hackers' obtenien les claus bancàries dels usuaris mitjançant un virus que llegia els moviments del teclat

Redacció
1 min
Atac informàtic realitzat a través d'una 'botnet'

BarcelonaS'ha desarticulat una botnet pirata que controlava 2,5 milions d'ordinadors, 1,8 milions dels quals estaven situats als EUA. Els hackers responsables de l'atac accedien a les dades bancàries dels usuaris connectats a la botnet mitjançant el virus Coreflood, considerat com un dels més perillosos dels que estan en circulació, que accedeix a les dades dels usuaris mitjançant la lectura del teclat. Es calcula que la xarxa, que estava operativa des de feia 10 anys, ha robat un total de 69 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les botnets poden arribar a controlar milers o centenars de milers d'ordinadors, i l'ús més habitual que se'n fa és per enviar onades de correu brossa (spam) o per infectar altres ordinadors poc protegits.

La Fiscalia de Connecticut (EUA) ha rebut una demanda civil interposada contra 13 estrangers sense identificar. Fins al moment, les autoritats han requisat 5 servidors i 29 noms de dominis, en la que es considera una de les operacions més completes contra una botnet internacional.

Segons els documents presentats al Tribunal Federal de Districte a Connecticut, entre les víctimes de la xarxa hi consten una empresa immobiliària de Michigan, que va perdre 115.771 dòlars, i un contractista del departament de Defensa, a qual se li van sostreure 241.866 dòlars.

stats