Mitjans públics
Mèdia 22/03/2013

Brauli Duart vol equiparar els sous de la CCMA amb els de la resta del sector públic

Anuncia que "en les properes setmanes" es farà pública la llista de retribucions dels òrgans de govern, els directius i les categories professionals de la Corporació

Albert Castellví
2 min

BarcelonaLa proposta de la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per rebaixar un 18% la partida de personal aquest 2013 es basarà en una reducció dels sous bàsics de tots els treballadors de l'ens per "equiparar-los" als de "la resta de treballadors del sector públic de la Generalitat". Ho ha revelat el president del consell de govern de la CCMA, Brauli Duart, aquest divendres al matí durant la seva compareixença davant la comissió de control de l'organisme al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Duart ha explicat que aquest és el plantejament que portaran a la mesa de negociació amb els representants dels treballadors, amb els quals aspira a arribar a un acord per decidir com s'aplicarà aquesta retallada, i ha puntualitzat que la seva voluntat és que la reducció salarial "es faci aplicant els principis de gradualitat i d'aplicació no lineal". En aquest sentit, ha deixat clar que la rebaixa de salaris "ha d'afectar la totalitat dels treballadors de la Corporació", començant per ell mateix.

El president de la CCMA s'ha compromès a negociar el nou marc laboral "partint del principi del diàleg i l'esforç per totes les parts" i ha assegurat que impulsarà "mesures que garanteixin la màxima transparència". Entre aquestes mesures hi ha inclòs "la voluntat de suprimir la figura del núvol", és a dir, dels càrrecs amb sous per sobre del conveni i que no són coneguts.

"Sóc partidari absolut de la transparència en tot el que fa referència als recursos públics", ha remarcat Duart, i per això ha avançat que "en les properes setmanes" la CCMA "farà pública la relació completa dels òrgans de govern, els òrgans directius i les categories professionals de tota la plantilla acompanyats de les actuals retribucions d'aquests llocs de treball". A més, segons ha dit, també es farà pública "l'evolució de les citades dades durant els darrers anys".

stats