TELEVISIÓ
Mèdia 09/03/2012

El canal internacional de TV3 serà només 'online'

El canal internacional TV3CAT deixarà d'arribar per satèl·lit a Europa i Amèrica a partir de l'1 de maig. Ara concentra esforços per fer que els 450.000 catalans que viuen a l'exterior el vegin per internet.

Natalia Araguás
2 min

BARCELONA.En la recta final de les emissions per satèl·lit, TV3CAT desplega una campanya informativa perquè els 450.000 catalans que viuen a l'estranger el vegin a través de la xarxa. A partir de l'1 de maig, el canal internacional de TVC ja no es podrà sintonitzar a Europa i l'Amèrica Llatina a través dels satèl·lits Astra i Hispasat com fins ara. La cadena assegura que no té cap estimació sobre l'audiència del canal a través d'aquesta via.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb aquesta mesura es preveu un estalvi anual d'un milió d'euros, en un context de retallades als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que també ha suposat prescindir de les corresponsalies al Marroc i l'Amèrica del Sud de la televisió pública. "Internet té una dimensió que fins fa uns anys no tenia i és una alternativa raonable", defensa malgrat tot Joan Rosés, responsable del TV3CAT. Segons ell, és un moment òptim per fer "la transició" i convertir el canal en una televisió IP a l'estranger, ja que a la resta de l'Estat es podrà veure per ADSL i cable -i per TDT a les illes Balears.

En qualsevol cas, els responsables del canal posen l'èmfasi en el fet que a partir del maig es podrà continuar veient també a la petita pantalla arreu del món. Com a requisit, però, caldrà connectar prèviament un dispositiu amb accés a internet -com ara un PC, un Mac o un iPad- al televisor.

Pel que fa als continguts, el canvi en el format d'emissió no afectarà la programació del canal, que continuarà oferint 24 hores de continguts en català, bona part dels quals en emissió simultània amb TV3 però complementats amb alguns espais dels altres canals de TVC.

Noves aplicacions

Una altra manera de continuar veient TV3CAT a partir del maig seran les aplicacions per a iPhone, Android i iPad de TVC. Coincidint amb el Mobile World Congress, la televisió pública va presentar les seves noves aplicacions mòbils, que permeten veure en directe els canals TV3CAT i 3/24, a més dels vídeos del TV3alacarta (més de 75.000). Les noves aplicacions també permeten consultar la programació de tots els canals de TVC i activar alertes lligades als espais de la graella. TV3 ja tenia apps per a iPhone i iPad, però no per a Android.

stats