Mèdia 18/01/2016

El càncer s’endú en 48 hores el marit i el germà de Céline Dion

A.c.r.
2 min
El càncer s’endú en 48 hores el marit i el germà de Céline Dion

BarcelonaDaniel Dion, un dels tretze germans de la cantant quebequesa Céline Dion, va morir aquest dissabte als 59 anys, víctima d’un càncer que se li havia detectat feia uns anys. La família ja havia explicat divendres, en declaracions al diari Le Journal de Montréal, que la seva defunció era imminent, qüestió “d’hores o dies”, però malgrat no tractar-se d’un fet inesperat sí que ha sigut un cop dur per als Dion, i especialment per a la més coneguda dels seus membres, Céline, que dijous, només 48 hores abans de la mort del germà, havia perdut el marit, René Angélil, també com a conseqüència d’un càncer. A més, el traspàs de Daniel Dion va coincidir exactament amb el dia que Angélil hauria celebrat el seu 74è aniversari. Tots dos tenien càncer de gola, per bé que en el cas del germà la malaltia s’havia reproduït també a la llengua i al cervell.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Daniel Dion, que també es dedicava al món de la música, com a cantant i compositor -tot i que era molt menys conegut que la seva germana-, era el vuitè fill d’Adhémar i Thérèse Dion -Céline és la més petita dels catorze germans- i tenia dues filles de 32 i 25 anys i dos néts. Des de feia unes setmanes estava ingressat en un centre de cures pal·liatives dels afores de Mont-real que porta el nom del seu pare, ja que va ser fundat per la seva família en honor seu, uns anys després de la seva mort. En un comunicat publicat a la web de la cantant, la família demana que, “en comptes de flors” en honor del difunt, s’enviïn donatius al centre.

Aquesta mateixa nota remarca que Daniel va morir “envoltat per la família”. La revista People precisa que Céline no hi era, ja que s’havia desplaçat a Las Vegas per preparar el funeral del seu marit, però cita una font segons la qual la cantant té “una relació molt propera” amb tots els seus germans. Sí que hi era, en canvi, la mare, que té 88 anys. Una altra de les germanes, Claudette Dion, va explicar a Le Journal de Montréal que abans que Daniel morís la família va pregar conjuntament perquè se n’anés “en pau”.

De moment no s’ha anunciat la data prevista per a l’enterrament de Daniel Dion, però la vetlla es farà dissabte, tot just l’endemà del funeral pel seu cunyat, que tindrà lloc a la catedral de Notre-Dame de Mont-real, el mateix lloc on Angélil i Céline Dion es van casar el 1994, quan ell tenia 52 anys i ella 26. A més, la cantant ja ha començat a preparar un acte d’homenatge a la figura del seu marit -que era també el seu mànager d’ençà que ella només tenia 12 anys-, que se celebrarà a Las Vegas el 3 de febrer. La cantant ha cancel·lat les actuacions que tenia previstes per a les pròximes setmanes, i preveu tornar a pujar als escenaris el dia 23 del mes que ve.

stats