L'IDIOMA DELS TUITS
Mèdia 16/11/2011

El català brilla a Twitter

El català ha aconseguit pintar de verd el país en un mapa que recull les llengües en què es tuiteja arreu del món. És l'única llengua sense estat que apareix com a dominant en el seu territori.

Natalia Araguás
1 min
El mapa ha estat elaborat per Eric Fischer amb l'aportació tecnològica de l'informàtic Michael McCandless. Mostra les llengües que es fan servir per tuitejar, així com la intensitat de l'activitat.

BarcelonaUn informàtic i un cartògraf dels EUA han elaborat un mapa amb els 64 idiomes més usats a Twitter: el català és l'únic que, sense tenir estat propi, domina al seu territori. Així, Catalunya es distingeix pintada de verd en contraposició al vermell -corresponent al castellà- que impera a la resta de l'Estat. El mapa ha estat elaborat pel cartògraf Eric Fischer amb l'aportació tecnològica de Michael McCandless, que va fer possible localitzar i detectar la llengua dels tuits gràcies a una aplicació inclosa al Google Chrome. L'èuscar no apareix al mapa, ja que les estadístiques tenen caràcter mundial i els tuits en aquesta llengua no van aconseguir suficient representació. Sí que hi surt el gallec, tot i que la seva presència queda diluïda pel color del castellà.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els tuitaires catalans, molt actius

"El pes d'una llengua a una xarxa social no vol dir necessàriament que hi hagi molts més parlants", indica Josep Lluís Micó, codirector del Digilab de la Facultat de Comunicació Blanquerna. Del mapa -que plasma la intensitat i l'idioma dels tuits amb la informació generada entre el maig i l'octubre- se'n dedueix que els tuitaires catalans "són fanàtics de la tecnologia i mantenen una activitat intensa". L'última onada del Baròmetre corrobora la tesi. Malgrat tot, el castellà continua sent majoritari a les xarxes socials en general amb 1.382.000 persones que el fan servir enfront de les 908.000 del català.

stats