Ràdio

Catalunya Ràdio prescindeix de l''Estat de Gràcia' i l''APM?'

Després de cinc temporades l'emissora pública vol reformular les tardes

2 min
Roger de Gràcia

Les tardes de Catalunya Ràdio seran diferents la pròxima temporada. L'emissora ha decidit cancel·lar el programa Estat de Gràcia, segons ha pogut saber l'ARA, i estudia aquests dies com reformular el parell d'hores que ocupava aquest espai, entre les 16 i les 18. Presentat per Roger de Gràcia, en l'última onada de l'Estudi General de Mitjans (EGM), a l'abril, havia patit un revés en audiències important en aquesta cinquena temporada, ja que havia baixat dels 104.000 oients als 59.000 en només un any. De fet, el programa ja havia patit una retallada d'una hora dos cursos enrere, tot i que amb la pandèmia va recuperar la tercera hora, ja que aleshores va funcionar com a contenidor on també hi havia els espais Adolescents.cat, Alguna pregunta més? i L'apocalipsi.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més, segons ha avançat Nació Digital, la direcció també ha cancel·lat el programa immediatament posterior, l'APM?, que s'emetia de sis a set. L'opció que es treballa preferentment és la d'incorporar un professional extern per encarregar-li un programa que ocupi les tres hores dels dos espais caiguts, ja que això ajuda a l'hora d'aconseguir una bona dada de l'EGM. D'altra banda, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va publicar una crida de projectes de continguts d'entreteniment per a la pròxima temporada de Catalunya Ràdio

La franja de la tarda és una de les pedres a la sabata de l'emissora pública. Des que va marxar de Catalunya Ràdio a RAC1, Toni Clapés ha estat liderant la franja ininterrompudament, mentre a l'altra banda de la Diagonal s'anaven cremant cartutxos sense èxit. En l'últim EGM, el programa de Clapés –que és més llarg, ja que s'emet de 3 a 7– va marcar 318.000 oients. Saül Gordillo, el director de l'emissora pública, ja va avançar en la seva última compareixença parlamentària que els resultats de l'EGM l'empenyien a fer alguns canvis, tot i que va advertir que serien moderats: "No estem contents, però també és cert que l’excepcionalitat d’aquest EGM no pot fer tirar per terra les apostes de les quals sí que estem convençuts. Tan erroni seria no fer res com donar un cop de timó i prendre decisions precipitades perquè algun número en concret, d’alguna franja, d’alguna mitja hora, no surt com ens hauria agradat".

stats