La internet catalana
Mèdia 18/10/2022

La catorzena edició de la Catosfera busca connectar amb el públic jove

La trobada farà emfasi en els 'e-sports' i els podcasts

2 min
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director de la Catosfera, Joan Camp.

BarcelonaAconseguir despertar l'interès del públic més jove és un dels grans reptes dels mitjans de comunicació, també dels esdeveniments que reflexionen al voltant del sector, com ara la Catosfera, que se celebra els dies 20, 21 i 22 d’octubre. Enguany, el cicle de debats, tallers i xerrades sobre comunicació digital i novetats tecnològiques ha preparat una programació en què els continguts dirigits per als joves, com ara podcasts, vídeos online i videojocs, són majoritaris.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Joan Camp, director de l'esdeveniment, explica que aquest any la Catosfera, de la qual l'ARA és mitjà col·laborador, també ha decidit fer un gir en el tipus d'activitats programades. "Hi haurà menys taules rodones i més experiències. Volem que la gent hi participi més enllà de ser oients passius", detalla. La Catosfera és un aparador de tot allò que passa a internet en català i, en aquest sentit, aquest any es farà èmfasi en la retransmissió en català de partides de videojocs online. "De la mateixa manera que hi ha molta gent que veu partits de futbol, però no juga a futbol, hi ha gent que té interès per seguir les retransmissions de videojocs encara que no hi jugui", assegura Camp. Dins aquest àmbit s'han preparat sessions com un taller per aprendre a ser jugador professional d'e-sports i s'acollirà la Copa Lleona d'e-sports que enfrontarà l'SDK Girona i Família Iogurt Girona.

La ciberseguretat és una de les principals preocupacions del sector de la comunicació digital i, per això, tindrà un paper destacat en aquesta edició de la Catosfera. En aquest sentit, s'han programat un debat centrat en el cas Pegasus i una sessió de formació d'hàbits cibersaludables. Altres temes que es tractaran durant els tres dies de la trobada són el paper de les dones en les TIC i la manera d'aprofitar els recursos de SEO.

Una de les grans novetats de la Catosfera d'aquest any és el Futurfest, una activitat que Camp defineix com una mena de spin-off de l'esdeveniment i que reuneix les principals tendències del sector. Aquest apèndix se celebrarà el dissabte, 22 d'octubre, a la sala la Mirona de Salt i serà de pagament. Els assistents tindran l'oportunitat de veure en directe podcasts com Berícid Sulfúric i el Tardeo, de Radio Primavera Sound, amb secció de Salsa Romesco, de Bunyol TV. També hi haurà l'espectacle d'humor La Rostida, organitzat per La Fera i Lo Memefest, amb la participació de Marc Sarrats i Manel Vidal. Clourà el Futurfest el final de gira de Tindercat.

stats