Mèdia 19/02/2016

La CCMA defensa que el nomenament de Saül Gordillo respon a criteris "estrictament professionals"

Brauli Duart considera una "coincidència" que el nou director de Catalunya Ràdio hagués tingut relació professional amb Carles Puigdemont

Albert Castellví
1 min
El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo; el director de TV3, Eugeni Sallent; i el president de la CCMA, Brauli Duart, aquest divendres al Parlament

Barcelona"Criteris estrictament professionals". Aquests són, segons el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, els únics motius que ha conduït al nomenament de Saül Gordillo com a nou director de Catalunya Ràdio.

Aquest divendres, en la primera sessió de la legislatura de la comissió parlamentària de control als mitjans públics catalans, Duart ha desvinculat l'elecció de Gordillo de cap repartiment de càrrecs entre Convergència i Esquerra –tal com la diputada de Catalunya Sí que es Pot Marta Ribas s'ha encarregat de recordar-li que s'ha publicat durant les últimes setmanes, i han denunciat els comitès d'empresa de la CCMA–, i ha atribuït la decisió exclusivament al consell de govern de la CCMA –que ell presideix– a proposta seva.

"Tenim molt clar quines són les competències de cadascú", ha subratllat Duart, i ha afegit: "El consell de govern pren les seves decisions de forma absolutament independent, i el va escollir [Gordillo] a proposta de qui els parla. Va ser escollit en primera votació i el consell de govern té confiança que aquest director faci una molt bona feina".

En resposta a la diputada del PP Andrea Levy, que ha assenyalat que Gordillo havia tingut una vinculació professional amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Duart ho ha qualificat d'"estricta coincidència", i ha indicat que "el fet que el president sigui periodista" pot haver provocat que, en el passat, hagi coincidit amb molts altres professionals del mateix sector.

stats