MITJANS PÚBLICS
Mèdia 23/03/2013

La CCMA publicarà els salaris de tots els directius i empleats

Duart vol suprimir els sous fora de conveni i igualar-los als de la resta del sector públic

Albert Castellví Roca
3 min

Barcelona.Els sous de tots els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) serà públic ben aviat. Ho va anunciar ahir el president del consell de govern de l'ens, Brauli Duart, durant la seva compareixença davant la comissió de control parlamentari de la CCMA: "La Corporació farà pública la relació completa dels òrgans de govern, els òrgans directius i les categories professionals de tota la plantilla, acompanyada de les actuals retribucions d'aquests llocs de treball i de l'evolució de les dades citades durant els últims anys", va afirmar Duart, que també va precisar que preveu implantar aquesta mesura "en les pròximes setmanes, no en els pròxims mesos".

El president de la Corporació va emmarcar aquesta iniciativa en la voluntat d'"impulsar mesures que garanteixin la màxima transparència" en la gestió dels recursos públics, un aspecte del qual es considera "partidari absolut". En aquest sentit, Duart va fer referència explícita al "núvol" -el nom amb què es coneix el conjunt de persones que tenen sous desconeguts per sobre del que marca el conveni-, i va remarcar que vol "suprimir" aquesta "controvertida figura".

De fet, la intenció de Duart és "equiparar les retribucions bàsiques dels treballadors de la Corporació i de la resta de treballadors del sector públic de la Generalitat". Segons va desvelar ahir, aquesta serà la proposta que la direcció de l'ens presentarà als representants dels treballadors a la comissió negociadora dels convenis col·lectius, que haurà de decidir de quina manera s'aplica la retallada del 18% de la despesa en personal que preveu l'avantprojecte de pressupostos presentat dimecres.

"Aquesta equiparació ha d'afectar la totalitat dels treballadors de la Corporació, també els òrgans de govern i els seus directius, començant per mi mateix", va explicitar Duart, que vol que la rebaixa salarial s'apliqui de manera "gradual" i "no lineal", i a partir del principi bàsic "a igual treball, igual salari".

Una mesura "populista"

Durant tota la sessió d'ahir es van poder sentir els crits de protesta dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, que s'havien concentrat a les portes del Parlament per mostrar la seva oposició a la reducció de la partida de personal, que es retallarà en 26,9 milions. I els anuncis de Duart no els van satisfer.

El comitè d'empresa de TVC titlla de "maniobra populista" la proposta de rebaixa salarial de la direcció, ja que, segons va explicar a l'ARA la presidenta, Núria Amat, "els sous dels treballadors de conveni s'acorden a través de la negociació col·lectiva, l'aprova Presidència i el publica Treball", mentre que les remuneracions dels càrrecs directius es fixen "a dit" i no les coneix "ni tan sols el Parlament". A més, el comitè troba "del tot intolerable" que no se'ls hagués traslladat la proposta dimecres, durant la reunió sobre els pressupostos, i que no en tinguessin cap notícia fins que Duart la va presentar als diputats.

Pel que fa a la decisió de publicar les retribucions, Amat considera que "arriba tard", ja que el comitè "fa molts anys" que ho demana sense èxit. En aquest sentit, es pregunta: "Ho publicaran abans de corregir-se el sou o després?"

Adéu al Barça i a l'Espanyol

A banda de la reducció d'un 18% en personal, l'avantprojecte de pressupostos preveu també una baixada del 17% -és a dir, 32,8 milions d'euros- en la despesa corrent. Duart va detallar ahir que "més de la meitat" d'aquesta rebaixa provindrà de dues vies: la no renovació dels drets de la Lliga de futbol -aquest és el primer any sencer en què TV3 no els té- i la rescissió del contracte amb el Barça i l'Espanyol perquè llueixin el logotip de TV3 a la samarreta. Deixaran de portar-lo al juny.

stats