Comunicació
Mèdia 06/10/2011

La reforma de la CCMA tira endavant gràcies a l’abstenció ‘in extremis’ del PP

El text preveu reduir el consell de govern de la Corporació de dotze a cinc membres, i el CAC de deu a cinc

Natalia Araguás
1 min

BarcelonaL'abstenció del PP català, acordada aquest mateix matí, segons fonts del partit, ha permès al projecte de reforma de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) superar el seu primer tràmit aquest dijous al Parlament. La llei continua, doncs, el seu curs i podrà ser negociada i sotmesa a votació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La resta de grups (PSC, ERC, ICV-EUiA, SI i C'S) han presentat cadascú esmenes a la totalitat ja que consideren que, més enllà de l'estalvi, la intenció del Govern és controlar els mitjans públics i els membres dels organismes directors.

La reforma, inclosa a la cinquena i última de les lleis Òmnibus, redueix de 12 a 5 els membres del Consell de Govern de CCMA, fusiona els càrrecs de president i de director general de l'ens, limita a cinc els membres del CAC (en comptes dels 10 actuals) i redueix de 21 a 14 els membres del Consell Assessor de Continguts i Programació.

Les crítiques de l'oposició s'han centrat en el fet que CiU hagi tirat endavant la reforma amb la complicitat del PP, únic partit que va votar en contra de la llei de la Corporació el 2007. Amb 52 vots a favor, 63 en contra i 15 abstencions, el Govern ha justificat els canvis per raons d'austeritat i d'eficiència. Segons ha defensat Santi Vila (CiU) els canvis "no són substancials" ni de model dels mitjans públics catalans.

stats