Televisió
Mèdia 15/01/2015

'Ciutat morta' s'emetrà pel canal 33 aquest dissabte

TVC s'havia compromès a programar el documental abans del dia 31, després d'una polèmica que va arribar al Parlament

Ara
1 min
'Ciutat morta'

BarcelonaL'espai de cinema del canal 33 'Sala 33' emetrà aquest dissabte, a les 22.25, el documental 'Ciutat morta'. D'aquesta manera, Televisió de Catalunya complirà la seva paraula d'oferir el treball abans que s'acabi aquest mes, un compromís que va assumir l'1 de desembre després d'una polèmica important.

Tres dies abans, el director de TV3, Eugeni Sallent, havia dit a la comissió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en resposta al diputat de la CUP David Fernàndez, que l'emissió del documental no estava "planificada", fet que es contradeia amb diversos tuits emesos mesos abans per la cadena en què s'anunciava que s'inclouria a la graella durant l'últim trimestre del 2014, primer, i al llarg de la temporada actual, després.

'Ciutat morta' es fixa en l'anomenat cas 4-F, és a dir, els fets que es van produir a Barcelona després que, el 4 de febrer del 2006, un agent de la Guàrdia Urbana quedés ferit en rebre un impacte mentre controlava l'accés a una casa ocupada. Com a conseqüència d'aquells fets, quatre persones van ser condemnades a presó, una de les quals, Patricia Heras, es va suïcidar el 26 d'abril del 2011 durant un permís penitenciari, després d'haver assegurat repetidament que no tenia res a veure amb el cas.

El film, dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega, ha guanyat diversos premis, entre els quals, el de millor documental al Festival de Màlaga o tres més a Madrid.

stats