Mèdia 12/02/2019

Les claus del dia, per Antoni Bassas (12/02/2019)

Les propostes de l'ARA per començar la jornada ben informats

2 min
Imatge de les cadires que a partir d’avui ocuparan els membres del tribunal que ha de jutjar els presos.

1. Avui, a les 10 del matí, comença el judici als nou presos polítics: Junqueras, Forcadell, Sànchez, Cuixart, Forn, Turull, Romeva, Rull, Bassa i tres acusats més, Mundó, Borràs i Vila. El president del tribunal, el jutge Manuel Marchena, va ser preguntat ahir al carrer per Antena 3: "Res, amb la serenitat i la sensatesa amb què s'ha d'afrontar".

Hi ha hagut talls de protesta a l’AP-7, entre Hostalric i Sant Celoni en sentit Barcelona. Aquesta nit algú ha projectat imatges de les càrregues policials de l’1 d’Octubre sobre la façana de l’edifici del Suprem.

El compte de Jordi Cuixart ha piulat a dos quarts de sis del matí: “Hora de llevar-se a la cel·la 12 de Soto. Comença el judici a la democràcia al Suprem. 16 mesos després, amb l’orgull de presidir Òmnium i la dignitat col·lectiva intactes, jo acuso.

Els presidents Torra i Torrent assistiran a la sessió.

2. Avui comença el debat dels pressupostos al Congrés de Diputats. En un intent de pressionar Esquerra i el PDECat perquè els acabin votant, la Moncloa va fer córrer ahir que podria convocar eleccions el 14 d’abril, Diumenge de Rams.

3. El Constitucional avala dos punts clau de la llei catalana d’habitatge: s’aturaran els desnonaments d’una família que no pagui perquè no pot i els pisos dels bancs que estiguin buits podran passar durant tres anys a mans de les bosses de lloguer social dels ajuntaments.

4. El Barça es finança als Estats Units. Ha firmat una hipoteca amb fons d’inversió per 140 milions amb dues financeres nord-americanes. Ahir també va decidir retirar les dues medalles d’or que va concedir al general Franco a començaments dels anys 70.

stats