Mèdia 15/04/2015

Cristina Puig acusa el president de RTVE de mentir: "Jo no podia vetar, no tenia poder de decisió"

En declaracions a RAC1, la periodista assegura que està "sorpresa i enfadada" per les paraules de José Antonio Sánchez

Ara
2 min
Cristina Puig

BarcelonaLa periodista Cristina Puig ha assegurat que eren "mentides" les paraules del president de Radiotelevisió Espanyola, José Antonio Sánchez, que havia justificat el seu acomiadament assegurant que havia "vetat" convidats i que tractava amb "menyspreu" el personal tècnic. "Jo no tenia dret a res, jo només era la presentadora. El programa el dirigia una persona i el seu ajudant, que ja no hi són. Venia fet des dels despatxos. Jo era la imatge del programa, però no tenia cap poder de decisió, ni de triar analistes ni convidats", ha argumentat la periodista aquest dimecres en declaracions a 'El món a RAC1'.

"El programa el feien a direcció. Em deien: «Aquesta setmana vindrà aquest convidat i els analistes que vindran seran aquests». Una altra cosa és que quan se'm deia quines coses s'havien de fer i quins analistes s'havien de portar, mostrés les meves discrepàncies, perquè les taules eren desequilibrades", ha afegit.

De fet, segons ha dit, la situació va ser més aviat a la inversa: Puig ha assegurat que diverses vegades se li havia negat la possibilitat d'entrevistar alguns representants polítics, i ha citat com a exemple el cas del diputat de la CUP David Fernàndez. "Només el vaig poder entrevistar quan començava la comissió Pujol", ha dit, i ha assegurat que des de la direcció li havien deixat ben clar que la conversa s'havia de limitar exclusivament a aquest aspecte.

Sobre el personal tècnic de TVE, ha assegurat que li mereixen "un respecte majúscul", i ha recordat que "els tècnics es van manifestar" en contra del seu acomiadament. La presentadora també ha desmentit que s'hagués negat a fer entrevistes fora del plató, tal com deia Sánchez.

"El senyor Sánchez no sap qui sóc jo, no sap ni quin programa feia. Està parlant en nom de gent de la tele que no s'han dignat a parlar amb mi ni amb ningú públicament", ha lamentat la periodista, que assegura que està "sorpresa i enfadada" per les declaracions del president de la corporació. "Es resoldrà als tribunals", ha insistit Puig, que al gener ja havia avançat que posaria la seva situació en mans d'advocats.

La periodista també s'ha mostrat "dolguda" pel fet que Sánchez l'acusés d'haver "criticat l'empresa per a la qual treballava". "Jo havia defensat moltes vegades Televisió Espanyola quan hi treballava, tot i saber que aquelles taules eren desequilibrades", ha remarcat.

En relació amb el suposat "rebuig" contra el canvi de format d''El debat de La 1' que s'havia plantejat al començament d'aquesta temporada, Puig ha explicat que al setembre li van comunicar que no es parlaria de política. "L'únic que vaig dir és que em sabia greu que en un any amb tres cites electorals no pogués fer política", afirma.

La presentadora també ha revelat que al setembre li havien fet saber que al final de la temporada passada s'havien plantejat acomiadar-la. "Se t'ha salvat el cul. Porta't bé", assegura que li van dir. De totes maneres, ella considera que si no se la va acomiadar llavors va ser perquè tenia una filla de set mesos, i per tant, l'acomiadament hauria estat improcedent.

stats