Mèdia 15/04/2015

El president de RTVE diu que Cristina Puig "vetava" entrevistats i tractava amb "menyspreu" els tècnics

José Antonio Sánchez justifica així l'acomiadament de la presentadora d''El debat de La 1'

Ara/agències
2 min
Cristina Puig

BarcelonaEl president de Radiotelevisió Espanyola, José Antonio Sánchez, justifica l'acomiadament de Cristina Puig per "reiterats actes d'indisciplina i desobediència", entre els quals hi ha, segons ell, el "veto" a alguns dels entrevistats que se li van suggerir i el tracte "amb arrogància i menyspreu" cap al personal tècnic de RTVE.

Puig va ser acomiadada de Televisió Espanyola –on presentava 'El debat de La 1' i 'Gent de paraula'– el 14 de gener. Segons va argumentar llavors la cadena, la decisió va estar motivada per "les contínues objeccions a les instruccions rebudes, la negativa a seguir les directrius relacionades amb la manera de fer certes gravacions i l'enrariment del clima laboral".

En una resposta escrita a un diputat del PSC, recollida per Europa Press, Sánchez assenyala que la rescissió del contracte de la presentadora es va basar en "l'incompliment dels compromisos contractuals" per part de Puig, i que s'ha fet aplicant les clàusules previstes en aquest document, signat el setembre del 2009. Segons Sánchez, els episodis d'incompliment del contracte havien estat "recurrents" des de feia més de mig any, ja que Puig havia protagonitzat "reiterats actes d'indisciplina i desobediència", com ara, diu, el qüestionament als seus superiors dels continguts proposats, convidats, analistes i tertulians, "arribant fins i tot a vetar algun dels entrevistats suggerits per participar" a l'espai.

"La senyora Puig s'ha negat a fer entrevistes fora del plató i ha mantingut, en diverses ocasions, una conducta inadequada cap al personal tècnic de RTVE, a qui ha tractat amb arrogància i menyspreu. La insolència d'aquesta treballadora amb la direcció de TVE a Catalunya s'ha aguditzat els últims mesos, en rebutjar el canvi de format del programa, decidit en la present temporada", afegeix el president de la corporació. En la seva opinió, "el seu permanent enfrontament amb els seus superiors ha contaminat el clima laboral de TVE a Catalunya, fins al punt que la mateixa presentadora es permetia el luxe de criticar l'empresa per a la qual treballava i els seus superiors i companys davant convidats i analistes de l'espai que ella mateixa presentava".

Sánchez recorda també en el seu escrit que el contracte de Puig s'havia formalitzat fora del conveni de RTVE, i que la presentadora no constava a la base de dades de l'empresa quan va ser contractada, un requisit "que és imprescindible" per tenir qualsevol vincle laboral amb la corporació. El president assenyala que el seu substitut, Oriol Nolis, és un "periodista reconegut" de TVE que havia demanat el seu retorn a Catalunya "per motius familiars".

En declaracions a l'ARA al mes de gener, Puig negava les acusacions: "L’empresa té tota la potestat de fer-me fora, però aquests motius que esgrimeix no són certs. He tingut molts desacords per les ingerències que patíem, però les queixes s’han quedat sempre als despatxos. Ben poques vegades es pot haver inferit la meva ideologia en el debat. I, en tot cas, mai m’havien expedientat ni avisat que em despatxarien", va assenyalar la presentadora.

stats