Mèdia 19/05/2016

Hisenda creu que la continuïtat de 'Cuéntame' suposaria "un greu problema ètic", segons 'El Mundo'

RTVE ha de decidir la setmana que ve si renova la sèrie, que té els dos protagonistes acusats de frau

Ara
2 min
Arias i Duato, sospitosos d’evasió

BarcelonaLa sèrie de La 1 'Cuéntame cómo pasó' tancarà aquest dijous la seva dissetena temporada amb l'emissió d'un capítol que podria ser l'últim de la història. La ficció viu aquests dies els seus moments més crítics des que es va estrenar, l'any 2001, com a conseqüència de les acusacions de frau fiscal que la Fiscalia Anticorrupció ha fet contra els seus dos principals protagonistes, Imanol Arias i Ana Duato.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola es reunirà, tal com estava previst, dijous de la setmana vinent, i sobre la taula hi haurà el futur d'aquesta sèrie. Tot i que és possible que en aquesta trobada encara no es prengui cap decisió definitiva sobre la seva renovació, la reunió sí que pot ser un bon termòmetre per conèixer el posicionament dels nou consellers de la corporació pública sobre aquest assumpte. En tot cas, si finalment s'opta per donar continuïtat a 'Cuéntame', la decisió no s'hauria d'endarrerir gaire més, ja que si no la nova temporada podria no estar a punt per emetre durant el curs vinent.

De moment, el consell d'administració ja ha començat a rebre pressions de part del ministeri d'Hisenda perquè no renovi la sèrie. Segons publica aquest dijous 'El Mundo', fonts del ministeri consideren que "existeix un greu problema ètic amb els protagonistes" de la sèrie que, en la seva opinió, farien desaconsellable que n'hi hagués més temporades.

En qualsevol cas, el paper d'Hisenda no pot anar gaire més enllà d'aquest posicionament. L'única limitació legal pel que fa als contractes entre RTVE i productores externes és que aquestes empreses estiguin al dia de les seves obligacions tributàries, i la productora Ganga –responsable de la sèrie i propietat del marit de Duato, Miguel Ángel Bernardeauno està acusada de cap delicte. La corporació, doncs, hi podria seguir treballant.

Arias (que dóna vida a Antonio Alcántara) i Duato (Mercedes Fernández, la seva dona) estan acusats d'haver defraudat tres milions d'euros a través de societats 'offshore' creades amb l'ajuda del despatx d'advocats madrileny Nummaria, que va ser escorcollat per la policia a finals d'abril.

stats