Mèdia 01/02/2015

Avui tot un ARA il·lustrat amb dibuixos del Perich

Un diari especial commemora aquest diumenge els 20 anys de la mort de l'humorista gràfic

1 min
perich

La portada, en pdf

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest diumenge fa exactament 20 anys que va morir Jaume Perich, el catalitzador de la segona època d’or de l’humor gràfic català. L’ARA rememora la fita amb un diari il·lustrat amb vinyetes del dibuixant, que molt sovint mantenen una sorprenent vigència, com si haguessin estat fetes expressament per comentar l’actualitat informativa.

Per a aquest diari especial comptem amb articles de Daniel Vázquez Sallés -que evoca l’amistat entre Perich i el seu pare, Manuel Vázquez Montalbán-, l’historiador de la premsa Josep M. Casasús i l’historiador Josep Fontana. Articulistes habituals del diumenge com Toni Soler, Josep Ramoneda també l’homenatgen.

La iniciativa de l’ARA no hauria sigut possible sense el llibre El Perich, sense caducitat (Efadós) i la col·laboració desinteressada de la seva filla, Raquel Perich, i del seu “fill espiritual”, com es defineix el dibuixant Jaume Capdevila, Kap. Tots dos han fet possible un diari que, ara que de nou cal reivindicar la llibertat d’expressió, vol retornar al gran públic un figura essencial, lliure i provocadora.

stats