Xarxes

Demanda col·lectiva dels mitjans d'àmbit estatal a Meta, a qui reclamen 550 milions

L'ARA secunda la denúncia com a membre de l'AMI

À.G.
1 min
José Joly Martínez de Salazar, president de l'AMI

Front jurídic contra Facebook i Instagram. Una vuitantena llarga de mitjans, agrupats a la patronal AMI, han tirat endavant una demanda en què reclamen a l’empresa Meta 550 milions d’euros. Consideren que el gegant tecnològic incompleix de manera “massiva i sistemàtica” la normativa europea de protecció de dades, en el període que va del 25 de maig del 2018 fins, almenys, el 31 de juliol d’enguany. L’Associació de Mitjans d’Informació recorda que a Europa la legislació comunitària obliga a obtenir un consentiment explícit dels usuaris abans de poder perfilar de manera segmentada la publicitat. L'ARA forma part de l'AMI i secunda la demanda.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El president de l’entitat, José Joly Martínez de Salazar, ha subratllat la importància d’una acció sense precedents contra una gran corporació que ha bastit el seu imperi publicitari –que s’espera que assoleixi aquest 2023 els 121.000 milions d’euros– gràcies a l’explotació massiva de les dades personals i de navegació. "Ho ha fet menystenint la normativa concebuda per protegir el dret fonamental a la intimitat dels ciutadans europeus i generant un perjudici evident per als mitjans d’informació espanyols, fins al punt de posar en risc la seva sostenibilitat". L’editor ha volgut recordar també que els mitjans d’informació són el segon sector més digitalitzat de l’economia espanyola, superats només per les mateixes companyies tecnològiques.

Així mateix, l’AMI fa una crida als anunciants dels sectors públic i privat perquè “confiïn les seves campanyes de publicitat a mitjans segurs, fiables, responsables i respectuosos amb els drets dels ciutadans, i que apostin per fomentar la qualitat democràtica d’Espanya”.

stats