Mèdia 20/09/2017

El comitès d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio mostren el seu rebuig a l'actuació de la Guàrdia Civil

El Sindicat de Periodistes considera que es tracta d'una resposta "totalment desproporcionada"

Ara
2 min
TV3 ha vist reduïda la seva oferta de canals els darrers anys

BarcelonaEl comitè d'empresa de TV3 rebutja "les accions policials i judicials promogudes pel govern espanyol contra les institucions catalanes, incloent alcaldes i alts càrrecs del Govern, contra empreses i treballadors de diversos sectors, així com les ingerències en mitjans de comunicació, en relació amb els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre". En un comunicat, els representants dels treballadors de la televisió pública mostren la seva oposició a la "intervenció contra el govern de la Generalitat" i alerten que "la solució no és la repressió".

També el comitè d'empresa de Catalunya Ràdio s'ha posicionat en contra de la "intervenció policial" a Catalunya i ha manifestat el seu "suport inequívoc a les institucions catalanes" i el seu rebuig a "les actuacions de les forces de seguretat de l’Estat contra el govern de la Generalitat, les institucions públiques i els seus alts càrrecs, i contra empreses i treballadors de diversos sectors". "Condemnem també les accions coercitives de la llibertat d’expressió, les ingerències en els mitjans de comunicació i l’amenaça al lliure desenvolupament de la feina dels professionals de la informació", afegeixen els representants dels treballadors de la ràdio pública.

Els comunicats dels dos comitès inclouen un fragment comú en què afirmen: "Des de la diversitat i pluralitat d'opinions que representem, volem deixar clara la nostra convicció que la solució al conflicte polític entre Catalunya i l'estat espanyol no és l'ús de la força i de la repressió. La defensa del dret de decidir no pot ser motiu d'actuacions policials com les d’aquests dies".

Així mateix, tots dos organismes reiteren el "suport jurídic a tots els treballadors [de la CCMA] que en l'exercici de la seva feina ho necessitin", ja que consideren que els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals són "en el punt de mira d'aquesta escalada repressiva".

Per la seva banda, el Sindicat de Periodistes denuncia que l'actuació de la Guàrdia Civil "és totalment desproporcionada i busca solucionar el conflicte polític per la força amb mesures policials".

"No creiem que aquesta sigui la via adequada per trobar una sortida política a un problema polític, que per força s'ha de trobar a través del diàleg i de la negociació", diu l'entitat, que reclama al govern espanyol "que faci marxa enrere i s'assegui a buscar amb els representants del poble de Catalunya una solució per desbloquejar el problema més greu que afronta avui la societat espanyola".

stats