Mèdia 16/02/2017

El 'Diari de Terrassa' es disculpa per la vinyeta masclista

L'autor de l'acudit lamenta que "s'hagi interpretat com una apologia del maltractament"

Ara
2 min
La vinyeta polèmica, publicada aquest dimarts

BarcelonaEl 'Diari de Terrassa' publica aquest dijous un editorial, titulat 'Error', en què demana disculpes per la vinyeta publicada dimarts i que va ser acusada de banalitzar la violència masclista. "Considerem que l'acudit és inoportú, desafortunat, de mal gust, i que de la seva lectura es podria entendre que banalitza un assumpte tan dramàtic i de tanta transcendència social com és la violència contra les dones. No cal dir que aquesta no ha estat la nostra intenció a l'hora de donar visibilitat a l'acudit", diu el diari, que atribueix la seva publicació a un "error de funcionament" dels seus "filtres interns".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Aprofitem aquest trist episodi per revalidar el nostre compromís amb la justícia, la igualtat, la llibertat, la dignitat i la integritat de les persones, molt en especial, de les dones, encara avui en un pla de desigualtat en molts àmbits de la nostra societat", afegeix el text, i subratlla: "Això no és només una disculpa, és també un exercici de responsabilitat cap als nostres lectors i cap a la ciutat de Terrassa".

Per la seva banda, l'autor de la vinyeta, el Sr. Edi, publica també a l'edició d'aquest dijous del rotatiu una breu nota de disculpa en què assenyala que li sap "molt greu" que un acudit seu "hagi originat tant de malestar". "Lamento que el lector hagi interpretat un joc de paraules com a una apologia del maltractament. Precisament sóc una persona que no accepta cap tipus de maltractament", assegura, i recorda que és la primera polèmica d'aquest tipus en què es veu implicat després de "30.000 acudits publicats". "Demano disculpes, de tot cor, a tot aquell que s'hagi sentit ofès amb l'acudit; no era la meva intenció", assegura.

stats