Premsa

El director d''El Periódico de España', acomiadat només tres mesos després que sortís el diari

Fernando Garea defensa la seva gestió i recorda que s'ha complert el 120% dels objectius

À.G.
2 min
Fernando Garea

BarcelonaCanvi sobtat al diari de paper més jove del panorama espanyol. El grup Prensa Ibérica ha decidit prescindir dels serveis de Fernando Garea com a director del diari El Periódico de España. La decisió li ha estat comunicada aquest dimarts a la tarda i, segons denunciava l'afectat, no se li ha permès que fos ell qui donés la notícia a la redacció. Al diari li faltava un dia per complir tot just tres mesos de vida. El periodista ha publicat un fil a Twitter en què diu que l'empresa el fa fora perquè el producte resultant "no s'ajusta a l'encàrrec que li va ser encomanat", però al mateix temps relata que a la seva carta d'acomiadament s'admet que s'ha complert "el 120% dels objectius". En un dels missatges explica: "En menys de tres mesos crec que havíem aconseguit un nivell d'influència i de presència en altres mitjans amb les nostres notícies i reportatges bastant notable. Però fins aquí arriba la meva etapa. Tornen a fer-me fora i de nou intentaré girar full demà mateix".

El Periódico de España va aparèixer al quiosc el 12 d'octubre del 2021 amb l'objectiu que el grup tingués un diari a Madrid i en altres comunitats on la marca El Periódico encara no era present, com sí que és a Catalunya, Extremadura o l'Aragó. Garea, per part seva, va foguejar-se com a periodista a Diario 16 i va formar part dels equips fundacionals tant d'El Mundo com de Público. A més, també va ser corresponsal del diari El País durant una dècada abans de ser, l'any 2018, president de l'agència pública Efe.

Gemma Robles, nova directora

Aquest dimecres al matí Prensa Ibérica ha anunciat el seu relleu: es tracta de la periodista Gemma Robles, actual directora adjunta i delegada a Madrid d'El Periódico. Robles va incorporar-se a El Periódico el 2007, i el 2011 va ser nomenada delegada a Madrid. Des de setembre del 2019, a més, n'és la directora adjunta.

La periodista Gemma Robles ha estat nomenada directora d''El Periódico de España' en substitució de Fernando Garea.
stats