Mitjans públics
Mèdia 25/09/2014

Echenique esgrimeix "motius estrictament personals" per justificar la seva dimissió de RTVE

El gironí José Manuel Peñalosa, exdiputat del PP, serà el nou president en funcions de la corporació

Ara
2 min

BarcelonaLeopoldo González-Echenique assegura que ha pres la decisió de dimitir del càrrec de president de Radiotelevisió Espanyola per "motius estrictament personals". "Ha arribat el moment de donar el relleu. Estic convençut que és el millor per a la casa", reflexiona el ja expresident de la corporació pública, en una carta que ha fet arribar als treballadors i que RTVE ha recollit en un comunicat. El president sortint no ha fet cap referència a la greu situació econòmica en què es troba la corporació, que l'ha empès a abandonar especialment després que el ministeri d'Hisenda es negués a injectar-hi 130 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En aquesta missiva, Echenique subratlla que ha estat "un privilegi i un orgull" haver presidit els mitjans públics espanyols, i afegeix: "He pogut comprovar la importància de viure el dia a dia dels canals de comunicació més longeus, independents, sòlids i importants d'Espanya; també de l'estranger". En la seva opinió, el servei públic que ofereix RTVE "és avui absolutament imprescindible per a la nostra societat, per a la indústria audiovisual i per al conjunt del país".

El comunicat de RTVE remarca que durant els poc més de dos anys que Echenique ha presidit la corporació, les despeses de RTVE s'han reduït en un 25%, gràcies a "un progrés en l'eficiència" en "totes les partides", des dels edificis fins al transport, la tecnologia o els drets d'autor. L'ens recorda, també, que durant la seva presidència, Echenique "ha treballat en un context de limitació pressupostària com a conseqüència de la crisi econòmica, que ha afectat seriosament la corporació", però que malgrat tot no ha renunciat "a objectius propis de la radiotelevisió pública i a oferir als ciutadans una programació de qualitat".

Mentre no s'esculli el seu substitut, la presidència en funcions del consell d'administració de RTVE queda en mans de José Manuel Peñalosa, membre del consell des del 2012 –va accedir al càrrec al mateix moment que Echenique es convertia en president– a proposta del Partit Popular. Nascut a Girona el 1959, va ser diputat pel PP entre el 1993 i el 1999 i posteriorment va ser assessor del grup popular al Congrés en matèria audiovisual i telecomunicacions entre el 1999 i el 2008.

stats