Mèdia 23/06/2020

TV3 estrena la versió televisiva de l’èxit teatral ‘El crèdit’

Jordi Bosch i Pere Ponce protagonitzen l'adaptació de l'obra de Jordi Galceran

Albert Castellví Roca
1 min
Jordi Bosch i Pere Ponce a 'El crèdit'

BarcelonaUn home demana un crèdit a un banc i, quan l’hi neguen, amenaça el director de la sucursal amb seduir la seva dona i anar-se’n al llit amb ella. Amb aquesta premissa i només dos personatges, Jordi Galceran va construir El crèdit, una comèdia que va triomfar als escenaris catalans i espanyols i que va acumular més de 1.300 funcions (sumant-hi la versió catalana i la castellana) entre el 2013 i el 2018.

Ara l’espectacle arriba a la televisió, amb una adaptació que TV3 estrena el dia de Sant Joan a les 22.05 h. Jordi Bosch recupera el paper del banquer que va interpretar al teatre i Pere Ponce assumeix el rol del client, que en el muntatge teatral havia recaigut en Jordi Boixaderas. El telefilm, dirigit per Abel Folk i Joan Riedweg, manté pràcticament intacte el text original de Galceran, però incorpora personatges nous, encarnats per Àngels Gonyalons, Agnès Busquets, Albert Salazar i Carla Schilt, a més del mateix Folk.

El crèdit és una coproducció de Focus Audiovisual, TV3 i TVE i es va rodar simultàniament en català i en castellà. Ponce manté el mateix paper en els dos casos, però l’altre personatges és interpretat per Carlos Hipólito en la versió espanyola.

stats