Mèdia 31/05/2021

Emilio Aragón torna a la televisió amb un viatge musical

El xòuman torna a la televisió amb 'BSO' (Movistar+), un espai que repassa les cançons que han marcat la vida de diferents famosos

3 min
Emilio Aragón amb Belén Rueda, la segona convidada del seu programa

BarcelonaEmilio Aragón és una de les cares de referència de la televisió espanyola dels 90. Presentador de formats com VIP (Telecinco) o El gran juego de la oca (Antena 3), i creador i protagonista de Médico de familia (Telecinco), està allunyat del mitjà des del 2006, quan va presentar el programa d'improvisació Los irrepetibles a La Sexta, cadena de la qual va ser president honorífic. Després d'un llarg període retirat, el xòuman, de formació musical, torna aquest dimecres a la televisió amb l'espai BSO, un format per a Movistar+ en què es repassa la vida de diferents personatges famosos a través de les cançons que més els han marcat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"La vida de cadascú té una banda sonora. Tothom té una cançó que li recorda la seva mare, el seu primer amor, un viatge o algú que ja no hi és. No puc imaginar-me la vida sense música", explicava en la presentació del format Aragón, que va estudiar piano al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid i es va formar com a compositor i director d'orquestra al New England Conservatory de Boston. El presentador mostra la seva passió per la música acompanyant personatges coneguts del món del cinema, la televisió o l'esport per la seva playlist vital. Cantants i músics populars faran versions dels temes preferits dels convidats tant a través d'actuacions com videoclips preparats per a l'ocasió o coreografies.

Cada capítol, a més, tindrà una aportació personal d'Aragón. El presentador es transformarà en el seu alter ego Bebo San Juan per interpretar i regalar un tema a un convidat perquè sigui part de la seva banda sonora futura. Aquesta "nova" personalitat beu dels orígens cubans de part de la seva família (de fet, el presentador va néixer a l'Havana, tot i tenir la nacionalitat espanyola). "La música cubana és inherent a mi. Aquest alter ego regala guarachas i boleros", detallava Aragón.

Els Javis, protagonistes del primer episodi

Els encarregats d'iniciar el viatge musical comandat per Aragón seran Javier Ambrossi i Javier Calvo, coneguts com els Javis. Els creadors de Paquita Salas, que van convèncer el presentador perquè fes un cameo a la seva sèrie, aterraran a un plató imbuït de l'estètica pop que tant els agrada –hi haurà neons, una Frida Kahlo gegant i el plàtan d'Andy Warhol, entre altres coses– per parlar de la seva infància i adolescència, i de la importància que té la música en tots els seus projectes, ja siguin teatrals, televisius o cinematogràfics. Artistes com Bely Lasarte, Ana Guerra, The Parrots o La Bien Querida interpretaran algunes de les cançons més importants de la seva vida. Com aficionats al karaoke que són, els Javis també s'animaran a cantar amb Aragón el piano i faran un medley que anirà des dels Backstreet Boys fins a Camela.

La primera temporada de BSO consta de quatre episodis. Després dels Javis, serà el torn de Belén Rueda, companya d'Emilio Aragón en els seus inicis televisius. Els dos episodis restants estaran protagonitzats pel cantant Raphael i el futbolista Joaquín. Entre els artistes que passaran per la primera temporada del programa hi figuren Sílvia Pérez Cruz, Bebe, La Mari de Chambao o Kiko Veneno.

Aconseguir que Emilio Aragón tornés a la televisió no ha sigut fàcil, segons reconeixia el director de continguts de Movistar+, Álex Martínez Roig, que assegura que van picar diverses vegades a la porta del presentador, sempre amb resposta negativa. "Portava temps sense fer res. Jo volia escriure. Tenia projectes musicals i audiovisuals. Durant el confinament em va trucar el Fernando [Jerez, director de continguts d'entreteniment de Movistar+], era divendres i era a casa amb la meva filla i els meus nets. Tenia un «no» gravat al front, però aquell «no» es va convertir en un «per què no?»", recordava Aragón. El presentador assegura que si ha decidit tornar és perquè es va "enganxar" a la llibertat que li va prometre la plataforma.

stats