Mèdia 23/07/2017

Un estiu sense (gaires) refregits és possible

La màgia d’Antonio Díaz, la sèrie ‘The last kingdom’ i noves entregues de ‘Joc de cartes’, entre els continguts estiuencs de TV3

Albert Castellví Roca
3 min
Un estiu sense (gaires) refregits és possible

BarcelonaTV3 ja va demostrar fa dos anys que no cal tornar a emetre Plats bruts per confeccionar una graella d’estiu, però en aquesta ocasió ha fet un pas més i ha arraconat tant com ha pogut les reposicions de programes antics. El director de la cadena, Vicent Sanchis, va deixar clar fa dos mesos al Parlament que la seva intenció era que la programació estiuenca fos “competitiva”, i efectivament la proposta que planteja la televisió pública per a les setmanes vinents incorpora diversos continguts nous allà on durant els últims anys hi havia sobretot redifusions. Tot i que algunes de les apostes d’estiu de TV3 ja estan en marxa des de fa alguns dies, és avui quan la nova graella es desplega en la seva totalitat també durant el matí i la tarda.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fins al 4 de setembre, en què començarà la temporada regular, la programació de TV3 arrencarà a les 11.30 (abans la cadena connectarà amb les rodes informatives del 3/24), amb una versió reduïda d’Els matins que tindrà un primer tram dedicat a l’actualitat, conduït per Montse Tió, i una segona part centrada en l’entreteniment, amb Lluís Marquina al capdavant. A les 13.30 arribarà el torn de Marc Ribas i el seu Cuines: menú d’estiu, que cada dia proposarà un menú “fàcil, ràpid i econòmic”, elaborat amb productes de temporada, per “quedar bé” en una situació concreta, ja sigui una visita inesperada dels sogres, un aniversari amb convidats celíacs o un dia molt calorós en què fa mandra posar-se a cuinar.

A la tarda, després del Telenotícies, s’oferirà un bloc de ficció que començarà amb minisèries estrangeres que la cadena ja ha emès anteriorment en èpoques com Nadal i Setmana Santa. Entre els títols que es podran veure els propers dies hi ha El cercle Bletchley, El gran robatori del tren, Atelier Fontana i Entre el cel i l’infern. A les 17.30 s’emetrà un capítol d’ Unitat d’investigació i a les 18.45 es recuperarà la sèrie Kubala, Moreno i Manchón. L’hora prèvia al Telenotícies vespre s’omplirà amb redifusions de les dues últimes temporades del programa Afers exteriors, presentat per Miquel Calçada.

Novetats per al ‘prime time’

Pel que fa a la franja de màxima audiència, aquest dilluns s’estrena The last kingdom, una sèrie produïda per la BBC que omplirà les nits de dilluns. Ambientada a l’Anglaterra de finals del segle IX, narra la història de l’Uhtred, el fill d’un noble saxó que ha estat capturat pels danesos durant la invasió de la Gran Bretanya i que, anys més tard, ha de decidir si vol lluitar per recuperar les seves terres o protegir la comunitat on ha crescut.

Dimarts, coincidint amb el 25è aniversari de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona, TV3 oferirà un documental i un telefilm commemoratius titulats, respectivament, Voluntaris per sempre i Amics per sempre. A partir de la setmana vinent reapareixerà el Sense ficció, que durant tot l’agost oferirà una selecció dels millors documentals que ha emès durant l’última temporada.

Els dimecres seguiran sent per a Aeroport i Estranyes parelles, en marxa des de ja fa quinze dies, i els dijous continuarà Joc de cartes. El programa tancarà aquesta setmana la temporada amb un resum dels millors moments, però durant l’agost oferirà una versió especial estiuenca amb xiringuitos i terrasses en comptes de restaurants, i amb alguns retocs en el format. Entre el Telenotícies i el concurs de cuina TV3 estrenarà, el dia 3, Res és impossible, en què el mag Antonio Díaz sorprendrà amb els seus trucs. Els capítols estan gravats en diverses ciutats d’Europa i del nord de l’Àfrica, on Díaz interactua amb personatges famosos i amb passavolants.

La gran pel·lícula es manté a les nits de divendres i també hi haurà cinema els dissabtes. El concurs No perdis el compàs!, que està obtenint uns resultats d’audiència molt decebedors, abandona aquesta franja i s’emetrà, com ja va passar ahir, els diumenges abans del Telenotícies vespre. L’última nit de la setmana serà per a Això no és un trio.

Aquesta programació es completarà amb futbol: TV3 emetrà tota la pretemporada del Barça i les Supercopes d’Espanya i d’Europa. Els partits de l’Espanyol i el Girona es veuran per Esport3.

stats