El 33 estudia refer la graella i tancar programes històrics

Un espai contenidor podria assumir el contingut d’‘Ànima’, ‘Cinema 3’ i ‘Via llibre’

El 33 prepara una remodelació de la graella que podria suposar la cancel·lació de programes històrics de la casa com Ànima, Cinema 3 o Via llibre, dedicats a les arts escèniques, el cinema i els llibres, respectivament. Tot i que la decisió no està presa encara, sobre la taula hi ha el projecte de crear un espai diari transversal, que inclogui les informacions de les diferents disciplines culturals, en forma de píndoles. La intenció, segons han explicat fonts de TV3 a l’ARA, és ampliar el ventall de temàtiques, ja que, actualment, hi ha àmbits com les arts plàstiques o la música clàssica que no hi són presents i pels quals es considera que no hi ha prou recursos per dotar-los de programa propi. “Volem ampliar el ventall temàtic, que totes les expressions culturals hi puguin ser presents”, defensava ahir el director de TV3, Eugeni Sallent, durant la seva compareixença a la comissió parlamentària de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Des de TV3 s’insisteix que no hi ha res tancat, ni tan sols l’eliminació d’aquestes capçaleres veteranes. “No volem eliminar continguts i el que busquem és un rellançament del canal -asseguren fonts de la direcció a aquest diari-. Es tracta d’incorporar nous àmbits i buscar nous formats. Però no volem deixar de cobrir res”. Aquestes fonts admeten, però, que els canvis podrien comportar la desaparició dels programes esmentats, tot i que insisteixen que les hipòtesis de treball que hi ha preveuen totes les opcions. “La decisió es prendrà durant les pròximes setmanes”, diuen. De fet, segons la cap de programes culturals de TV3, Pilar Cugat, el projecte està encara en “una fase molt incipient”.

En canvi, fonts de la redacció de TV3 han assegurat a l’ARA que el nou projecte ja està “dat i beneït” i que fins i tot a alguns programes ja se’ls ha comunicat que desapareixeran de la graella durant la primera quinzena de març, amb la intenció que el nou format arrenqui durant la setmana de Sant Jordi. Des de la direcció, però, es nega també que hi hagi cap data prevista per introduir els canvis i ahir, preguntat pel diputat d’ERC Sergi Sabrià, Sallent va insistir que tampoc no hi ha cap decisió presa en aquest sentit.

En qualsevol cas, el director de TV3 va remarcar que el nou projecte “no pretén reduir recursos, ni persones, ni capacitat de producció, ni professionals” i va explicar que la intenció és que els equips dels programes afectats “treballin junts” i creïn “sinergies”. “És la nostra obligació treballar per aconseguir un 33 millor, renovat i actualitzat”, va argumentar, i va afegir que, si bé aquest canal “no té la pressió de l’audiència” sí que seria positiu que millorés els resultats actuals, que el situen a l’entorn de l’1,5% de quota de pantalla mensual.

“L’objectiu final és que el 33 creixi, que sigui més fort que mai i que siguem capaços d’oferir un ventall més ampli de continguts i d’adaptar-nos a la nova manera de consumir produccions audiovisuals”, assenyalava ahir Sallent, que pretén “impulsar un model que acosti la cultura a l’espectador” i converteixi el 33 en un “prescriptor cultural”. “Volem treballar conjuntament amb l’àmbit digital”, va afegir.

Des de la redacció, però, lamenten que el plantejament previst consisteixi en un espai de 15 minuts diaris, amb peces de 5 minuts com a màxim, la qual cosa farà que “es perdi la capacitat d’aprofundir”.

Més continguts de