Mèdia 18/09/2015

TV3 emetrà en diferit la Festa de la Rosa i els actes centrals del PP i Ciutadans per complir l'ordre de la JEC

La CCMA detalla que els representants de Junts pel Sí i la CUP van tenir 3 minuts i 40 segons de temps de paraula durant la transmissió de la Via Lliure, i els de la resta de partits, 2 minuts i 4 segons

Ara
2 min
Pedro Sánchez, Miquel Iceta i als socialistes a la Festa de la Rosa a Gavà / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaTV3 i Catalunya Ràdio emetran aquest diumenge, de quatre a set de la tarda, fragments de la Festa del Rosa del PSC, la Festa de la Família d'Unió, l'acte central de campanya del PP a Badalona, l'acte central de Ciutadans al Fòrum i un acte de Catalunya Sí que es Pot encara per decidir. Segons ha explicat el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, en una entrevista a 'El món a RAC1', aquestes són les peticions que han fet els partits basant-se en la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) que obliga els mitjans públics catalans a compensar els partits que no van participar en la Via Lliure de la Diada.

Tots aquests actes tindran lloc al matí, i per tant s'emetran en diferit. Segons Duart, la intenció de la CCMA és que hi hagi un presentador que faci les intervencions mínimes imprescindibles per presentar el programa. "Els partits tenen interès que es retransmetin els parlaments. Entenc que un presentador difícilment hi podria incidir", ha explicat.

"És un fet absolutament insòlit i sense precedents. Que siguin els partits polítics els que decideixin quins han de ser els continguts d'un espai informatiu d'un mitjà públic en campanya electoral no havia passat mai i és faltar al respecte a la independència dels professionals d'aquests mitjans", ha lamentat Duart. Tot i que la CCMA ha presentat un recurs davant el Tribunal Suprem, el president dóna per fet que el cas no s'haurà resolt abans de diumenge, i que per tant la Corporació haurà d'acatar la decisió de la JEC, ja que incomplir-la podria comportar "responsabilitats administratives i fins i tot penals".

Duart ha remarcat també que, tal com la CCMA ha fet constar en els seus recursos davant la Junta Electoral, durant la transmissió de la Via Lliure els representants de Junts pel Sí i de la CUP que hi van assistir van tenir un temps de paraula de 3 minuts i 40 segons, i als de la resta de partits, que no hi eren, se'ls van dedicar 2 minuts i 4 segons. "En aquell programa tots van tenir temps de paraula per poder expressar els seus punts de vista", ha subratllat Duart.

stats