Mèdia 06/02/2018

'Operación Triunfo' corona Amaia com la guanyadora de l'edició 2017 en una gala accidentada

Els errors de so van impedir que David Bisbal, l'estrella convidada, actués

Ara
3 min
'Operación triunfo' corona Amaia com la guanyadora de l'edició 2017 en una gala accidentada

BarcelonaDamunt de l'escenari, els cinc finalistes d''OT' 2017 -Alfred, Miriam, Amaia, Aitana i Ana Guerra- cantaven, al costat de Raphael, que aquesta podia ser la seva gran nit. En la final, però, només un d'ells es podia endur el premi de 100.000 euros. La gran favorita de l'edició, la guanyadora, va ser Amaia, que va aconseguir el 46% dels vots de l'audiència en segona ronda de votacions. Aitana, la segona classificada, va quedar a molt poca distància de la seva millor amiga dins de l'acadèmia: la de Sant Climent de Llobregat va obtenir un 42% dels vots.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'emoció del resultat final va quedar entelada pels nombrosos problemes tècnics que es van viure durant l'últim tram del programa, que van impedir que David Bisbal actués damunt de l'escenari.

Sistema de dues votacions

La decisió final sobre qui havia de ser la guanyadora de l'edició 2017 la va prendre el públic en dues rondes de votacions. En la primera, que estava operativa des del final de la gala d’Eurovisió, els espectadors van votar el seu concursant preferit a través de l’aplicació del programa, SMS i trucades a un número 905. Un cop tancada aquesta votació, Roberto Leal va anunciar els dos concursants que es quedaven pel camí -Ana Guerra i Alfred- i les tres finalistes: Aitana, Amaia i Miriam.

Abans que es coneguessin els primers resultats, Alfred va ser el primer a defensar la seva candidatura: va tornar al seus orígens acompanyant-se del seu trombó per interpretar 'Don't stop the music' en la versió de Jamie Cullum. A part de tocar en directe, el del Prat del Llobregat va comptar amb el suport de Vicky Gómez, la professora de ball de l'acadèmia i la coreògrafa del programa.

Ana Guerra -a la qual els seguidors del programa anomenen popularment Ana War o La Bikina, pel tema que va cantar a la gala 5- va optar pel clàssic 'Volver'. La seva actuació, però, va ser una mica irregular i no va acabar de convèncer l'audiència, que la va deixar com a cinquena classificada.

La benjamina del programa, Aitana, va cantar la cançó amb la qual va ser escollida al càsting del programa: 'Chandelier', de Sia. Amb una escenografia molt sòbria, amb excepció d'un acròbata, Aitana va enlluernar el públic.

Amaia va aconseguir posar dempeus tot el plató amb la seva interpretació de 'Miedo', de MClan. La navarresa, que va explicar que la cançó era un comiat a totes les experències que havia viscut a l'Acadèmia, va acabar amb llàgrimes als ulls en finalitzar el tema.

Miriam també va acabar la seva actuació emocionada després de cantar 'Invisible', de Malú. Minuts abans de sortir a cantar, la concursant va recordar amb Roberto Leal els moments difícils que havia passat dins de l'acadèmia, on va patir diversos problemes de veu.

Un cop van haver cantat els cinc finalistes, Roberto Leal, presentador del programa, va haver donat a conèixer els dos concursants amb menys suport per part de l'audiència, va anunciar que les tres finalites havien de cantar les cançons amb les quals van debutar en el concurs. En el cas d'Amaia, va ser 'Starman', mentre que Aitana va cantar 'Bang bang', i Miriam, 'No te puede retener'.

David Bisbal, convidat especial accidentat

Més enllà del triomf d'Amaia, la gala final d''OT' 2017 serà recordada pels problemes tècnics que van impedir que David Bisbal, la gran estrella convidada de la nit, actués. Segons va explicar el cantant, es va espatllar una taula de so, motiu pel qual finalment només va poder fer un fragment 'a cappella'.

Els problemes de so van provocar un final de gala anticlimàtic, en el qual es va poder veure el presentador especialment incòmode. Però els problemes de so no només van afectar Bisbal: els 'triunfitos' també van haver de cantar el seu himne, 'Camina', 'a cappella'.

stats