Llibertat d'informació
Mèdia 08/07/2021

La Fiscalia demana un any i mig de presó per al fotoperiodista Albert Garcia

Els fets es remunten a la seva cobertura de les manifestacions en protesta per la sentència de l'1-O

À.G.
1 min
El fotoperiodista Albert Garcia (al centre) amb la seva advocada Marisa Díaz

La nit del 18 d'octubre del 2019, en plenes marxes de rebuig pel veredicte de l'1-O, el fotoperiodista Albert Garcia va ser detingut de manera polèmica. Tot i que estava convenientment acreditat –estava treballant per a El País–, els efectius de la policia espanyola el van reduir i colpejar, segons diversos testimonis. L'acusaven d'haver empès un dels agents i de no obeir l'ordre d'abandonar la zona, cosa que ell sempre ha negat. En un moment de l'altercat, Garcia va reclamar que li deixessin fer la feina i això va generar unes empentes que, en ser repel·lides pel fotògraf, els agents consideren agressió (i fins i tot van afirmar, a l'atestat, que un dels policies va patir una ferida en un polze). Aquest dijous ha transcendit que s'enfronta a un any i mig de presó si prospera la petició de la Fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Garcia va ser acusat d'un altre atemptat contra l'autoritat, que va ser desestimat fa mesos per l'Audiència, ja que no es va demostrar que fos ell qui, segons assegurava la policia, hagués tombat un agent agafant-lo pel coll. El periodista va afirmar, en el seu moment, que ell ni tan sols era al lloc dels fets.

Segons El País, la defensa demana l'absolució d'aquest professional i nega "la comissió de cap il·lícit contra cap agent de la Policia Nacional i molt menys que li causés una lesió".

stats