Mèdia 28/01/2016

La Fox volia que Scully cobrés la meitat que Mulder

L'actriu Gillian Anderson denuncia que la cadena li oferia menys diners que al seu company de repartiment, també per a la seqüela estrenada ara

Albert Castellví
2 min
David Duchovny i Gillian Anderson a la seqüela d''Expediente X' / FOX

BarcelonaMulder i Scully comparteixen al 50% el protagonisme a la sèrie 'Expediente X', però els responsables de la cadena Fox pretenien que un dels dos cobrés exactament el doble que l'altre. Ho ha denunciat l'actriu que interpreta Dana Scully, Gillian Anderson, que en una entrevista al portal The Daily Beast assegura que inicialment la cadena li va oferir la meitat de sou que al seu company de repartiment, David Duchovny. I no només a principis dels 90, quan es va estrenar la sèrie original, sinó també l'any passat, quan la van tornar a trucar per rodar la seqüela estrenada diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"És trist", diu Anderson, "especialment en un moment en què les dones parlen de la realitat de la diferència salarial en aquest sector". "Crec que és important que es digui i la gent ho escolti. Em va sorprendre molt, tenint en compte tota la feina que havia fet en el passat perquè se'ns pagués de manera justa", afegeix. L'actriu ha explicat que als 90 li va costar tres anys arribar a aconseguir el mateix salari que Duchovny. Segons el portal Hollywood Reporter, que havia apuntat el conflicte a principis d'any, en aquesta ocasió li ha estat més fàcil convèncer els productors, i finalment tots dos actors han cobrat el mateix.

Però, de fet, la diferència de tracte entre el protagonista masculí i la femenina a l''Expediente X' original no es limitava només al salari, sinó també a la presència en pantalla. Segons The Daily Beast, al principi la cadena li va demanar que se situés sempre uns quants passos per darrere de Duchovny, de manera que Scully no aparegués mai exactament al costat de Mulder.

"Suposo que al principi volien que fos només una ajudant del protagonista. O potser és que ja era un canvi massa gran el fet de veure una dona mantenint una conversa intel·lectual amb un home davant la càmera, i que l'audiència no hauria pogut assumir veure'ls caminant de costat!", ironitza Anderson. L'actriu assegura que no recorda que ningú l'autoritzés a començar a caminar al costat de Duchovny. "No sé quant va durar, o si va canviar perquè un dia vaig dir prou. Però suposo que va tenir més a veure amb la meva intolerància davant aquesta ximpleria i amb el meu valor que no pas amb algun permís que rebés", explica.

stats