El govern d’Andalusia protesta pel 'Bricoheroes'

Acusen Jair Domínguez i Peyu de "burlar-se" de la "forma de parlar o la forma d'entendre la vida" dels andalusos

Àngel Català
2 min
Els humoristes catalans han estat "censurats" en diverses ocasions pels seus 'gags'

BarcelonaEl programa Bricoheroes suma una nova polèmica. El portaveu de la Junta d’Andalusia ha manifestat que se sent ofès per les «bromes» que s’han fet a l'espai humorístic que presenten els còmics Jair Domínguez i Lluís Jutglar, Peyu. A l'episodi Com construir un jardí vertical amb Bricoheroes, Domínguez i Peyu bromegen sobre unes taques d’humitat que apareixen a la paret i que, segons el seu parer, s’assemblen al rostre de Jesucrist. Aquesta troballa els dona la idea d’organitzar una espècie d’exhibició per rendibilitzar-les. "¿Però tu creus que algú pagarà per veure la cara de Jesús?", es demana un d’ells. A la qual cosa l’altre respon: «Cagondeu! Mitja Andalusia i tots els del PP i Vox d'aquí Catalunya!" Tot seguit, imitaven l'accent andalús: "Zeñó ze lo pido. Zeñó póngame una caza".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La resposta del govern de Juan Manuel Moreno Bonilla sobre el gag no s'ha fet esperar. Elías Bendodo, conseller portaveu de la Junta, ha aprofitat la seva intervenció a EsRadio per mostrar la seva indignació sobre la "burla" que s’ha fet de "la forma de parlar o la forma d’entendre la vida" dels andalusos al programa català. El polític ha titllat l’esquetx de "lamentable" i, a més, s’ha referit a Jair Domínguez i Peyu com a "graciosets que no fan cap mena de gràcia a Andalusia"».

Bricoheroes és un programa d’humor que parodia altres programes de bricolatge, en què la construcció o reparació d’un objecte per a la llar serveix de pretext per fer comèdia. Així, cada diumenge s’emet una nova entrega a través del canal de YouTube de TV3, i també té disponibles els capítols a Instagram TV i al servei a la carta de Televisió de Catalunya. Un gag que no es va arribar a emetre, en què feien una broma sexual sobre la reina Letícia i la seva filla, els va situar fa unes setmanes al centre de l'huracà.

stats