Mèdia 09/08/2016

El Govern sanciona nou ràdios il·legals

Des de principis d'any ha imposat multes per valor de 900.000 euros a emissores pirates

Ara
1 min
Viure sota  les antenes

BarcelonaNou emissores de ràdio i una pàgina web han estat sancionades pel Govern des de principis d'aquest any per emetre de forma il·legal. Segons ha informat aquest dimarts el departament de la Presidència, el valor total de les multes imposades és de 908.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, des de l'inici de la legislatura, al gener, l'executiu català ha dut a terme "més de 120 actuacions contra emissions il·legals de ràdio, televisió i internet", entre les quals hi ha l'obertura i la resolució de deu expedients sancionadors, l'enviament de 41 requeriments, l'obertura de 24 actes d'inspecció tècnica i 18 precintaments forçosos d'instal·lacions que s'utilitzaven per a l'emissió sense llicència de continguts radiofònics o televisius. En aquest sentit, el Govern destaca que "la secretaria de Comunicació i la direcció general de Mitjans de Comunicació han fixat com a una de les seves prioritats normalitzar l’espai radioelèctric català".

L'objectiu d'aquestes mesures és "garantir el respecte a aquells que tenen concessions guanyades en un concurs" i alhora "protegir els drets dels oients i dels telespectadors garantint una bona recepció de les emissions i evitant interferències que podrien afectar altres serveis". El Govern remarca també que "la racionalització de l’espai radioelèctric català també és una qüestió de salut pública", i recorda que, tal com va explicar l'ARA, en algunes zones, com ara el barri del Carmel de Barcelona, la concentració de centres emissors il·legals fa que se superin "els nivells d'emissió radioelèctrica permesos per l’Organització Mundial de la Salut (OMS)".

stats